Welkom bij afscheid en benoeming raadsleden Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen zijn bekend. De huidige gemeenteraad in Zwijndrecht gaat plaats maken voor de nieuwe. Hiervoor zijn er twee bijeenkomsten in het gemeentehuis, Raadhuisplein 3. Dinsdag 29 maart 2022 om 20.00 uur is de laatste vergadering van de raad in de huidige samenstelling. Woensdag 30 maart 2022 om 20.00 uur wordt de nieuwe raad geïnstalleerd.

Afscheid dinsdag 29 maart
Op 29 maart stelt de ‘oude’ gemeenteraad de rechtmatigheid van de verkiezingen vast. Ook neemt deze raad een besluit over de nieuwe leden die worden toegelaten tot de gemeenteraad. Dit gedeelte vindt plaats in de raadzaal. Publiek is welkom in de hal van het gemeentehuis om dit deel te volgen via video live.
Vervolgens wordt afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden en raadscommissieleden. Het afscheid is in de hal van het gemeentehuis, waar iedereen welkom is.

Installatie woensdag 30 maart
Op 30 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd in de raadzaal van het gemeentehuis. Eerst worden de nieuwe raadsleden beëdigd. Daarna vindt de benoeming van de nieuwe raadscommissieleden plaats. Familie kan aanwezig zijn in de raadzaal. Publiek is welkom in de hal van het gemeentehuis, waar de installatie via video live te volgen is. Na afloop is er gelegenheid om de nieuwe raadsleden te feliciteren in de hal van het gemeentehuis.
 
Bijeenkomst online volgen
Zowel de bijeenkomst van 29 maart als van 30 maart zijn ook online te volgen op www.raadzwijndrecht.nl, via Video live.
 
Voor actuele informatie over de vergaderingen kijk www.raadzwijndrecht.nl, Vergaderstukken en agenda’s.