VrijwilligersPas aan vrijwilligers uitgereikt

DRECHTSTEDEN – Wethouder Jolanda de Witte van de gemeente Zwijndrecht en wethouder Peter Heijkoop van de gemeente Dordrech reikten vrijdagmiddag de VrijwilligersPas uit aan een aantal bijzondere vrijwilligers tijdens het Vrijwilligersfeest. Het feest vindt dit jaar plaats van 15.00 tot 18.00 uur in Speeltuin Zeehavenkwartier aan de Sportlaan 17 in Dordrecht. Deze kortingspas wordt van juli 2018 t/m juli 2019 door duizenden vrijwilligers gebruikt, die voornamelijk in Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht wonen.

De wijken in
“Waren we vorig jaar te gast in Wijkcentrum De Koloriet in Oud-Krispijn, dit jaar mogen we de passen uitreiken in Speeltuin Zeehavenkwartier in Wielwijk”, vertelt Fokje Bosma, coördinator van het Vrijwilligershuis Drechtsteden dat de VrijwilligersPas al jaren met succes organiseert. “Vrijwilligershuis Drechtsteden wil zoveel mogelijk samenwerken met bestaande organisaties in de wijken om vrijwilligerswerk ‘dicht bij huis’ zichtbaar te maken. Zo zal het voor buurtbewoners nog makkelijker zijn om zich bij een leuk initiatief aan te sluiten en tegelijk iets voor hun buurt of buurtbewoners te doen.”

Met dank aan de ondernemers
“Zonder vrijwilligers ligt het land stil en zonder ondernemers is er geen VrijwilligersPas”, stelt Anja Wever, die samen met collega Sharmila Soekhram, de acquisitie voor deze kortingspas voor vrijwilligers verzorgt. Ieder jaar is het weer een uitdaging om een leuk kortingenpakket samen te stellen voor de PasHouders. Wanneer ondernemers eenmaal een keer hebben meegedaan, blijven ze meestal jaren lang meewerken aan de pas. “Blijkbaar ervaren ook zij de samenwerking als positief”, concludeert Wever tevreden. “Het moet voor beide partijen voldoende opleveren. Ondernemers willen meer klanten, dus naamsbekendheid. Korting geven aan PasHouders is voor de meesten goedkoper dan een advertentie in de krant. En een deel van de ondernemers doet zelf ook vrijwilligerswerk en/of wil graag op deze manier iets terugdoen voor alles wat vrijwilligers voor de maatschappij doen.”

Korting vinden
PasHouders vinden de winkeliers en organisaties die korting geven in een makkelijk doorzoekbare tabel op de website van het Vrijwilligershuis [www sskw.nl/lijst-aanbieders-vrijwilligerspas-per-wijk] en op de papieren variant van die tabel. Bovendien worden alle winkels die korting aan PasHouders geven eind juli voorzien van een opvallende ‘Wij doen mee’-sticker.

Uitreiking
De wethouders zullen om half vier de passen uitreiken aan enkele bijzondere vrijwilligers.
Meer informatie over de vrijwilligerspas staat op de website van het Vrijwilligershuis Drechtsteden. Ook te bereiken via contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl of telefoonnummer 078-2000223.