Voorlopige uitslag VVGZ 53.800 euro

ZWIJNDRECHT – Zaterdag 2 mei stond de livestream van de online veiling van VVGZ op de planning. Deze veilingactie is in april 2021 gestart vanwege de ziekte van Fred Zwang. Fred is onder meer verzorger geweest bij Feyenoord en zijn zoons spelen op dit moment bij VVGZ. In totaal is de voorlopige tussenstand 53.800 euro. De presentatie van deze veiling was in handen van Ronald Poots.

Livestream
Vanaf 14.00 uur was de livestream te zien bij onder meer ATOS TV en via de kanalen die vermeld stonden op de website van VVGZ. Er waren onder andere bijdragen van Feyenoord TV, Roparunteam 308, Stichting Support Casper en Erasmus MC Hersentumoren. Daarnaast vertelde Cees Bakker (oud-UEFA waarnemer) een aantal mooie anekdotes over een paar van de vele shirts die hij beschikbaar stelde voor de veiling.

Er waren verder nog interviews met Marc Reijmers over de organisatie van de actie, Coen Scheurwater vertelde over hoe de actie tot stand is gekomen en wat de rol van Ron Vlaar hierbij was. Ook kwam Jan Willem Zwang (broer van Fred Zwang) aan het woord. Dit persoonlijke verhaal was de inspiratiebron voor de online veiling vanwege zijn eerdere actie voor het KWF.

Afgelopen zaterdag stond de livestream van de online veiling van VVGZ in Actie op het programma. De veilingactie is begin april gestart vanwege de ziekte van Fred Zwang. Als verzorger van Feyenoord en als VVGZ-er heeft hij een enorm netwerk opgebouwd. Dit heeft geresulteerd in een enorme toestroom van te veilen items.

Loterij en uitslag
Tot slot was er nog een loting. Mensen konden een lotnummer van te voren kopen en kan maken op fantastische prijzen. De opbrengst van de loterij komt ook geheel ten goede aan de goede doelen. Na de loterij was het tijd de uitslag. Deze uitslag is een voorlopige uitslag. Ronald Poots en Jan Willem Zwang onthulden samen een fantastisch bedrag van maar liefst 53.800 euro.