Voorbereidingen Binnenvaartdagen Zwijndrecht in volle gang 

ZWIJNDRECHT – Na het succes van de eerste Binnenvaartdagen Zwijndrecht in 2019, stond één ding als een paal boven water voor de organisatie. Dit krijgt een vervolg. Dat het tweejaarlijks festijn in 2021 niet doorging mag duidelijk zijn. Het uitstel heeft de organisatie alleen nog maar meer gemotiveerd om er in 2022 van 9 tot en met 11 september een nog educatiever, groter en mooier evenement van te maken.

Dezelfde mannen die in 2019 aan het roer stonden, staan er nu weer. Piet de Bruin, voorzitter Stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht, Rutger Hoogerwerf van BURO RUW communicatie & events en Jan van Laar, binnenvaartondernemer en eigenaar van Maritiem Media. Als ze het ergens over eens zijn, dan is het wel de binnenvaart in al haar facetten te promoten voor een breed publiek. Met name bij jongeren. Zij kunnen een beeld krijgen van de verschillende toekomstmogelijkheden die de binnenvaart en alle bedrijven daaromheen kunnen bieden. En dat is altijd meer dan gedacht.

Rutger Hoogerwerf: “De basis is nog hetzelfde als in 2019, maar verschillen zijn er ook. Zo hebben we het uitgebreid naar een driedaags evenement. Vrijdag en zaterdag voor educatie en bedrijven en zondag is een echte familiedag voor het hele gezin. Dit alles natuurlijk omlijst met veel presentaties, artiesten en entertainment. Ook letterlijk wordt het groter, want het evenemententerrein trekken we nu door naar de Euryzakade, waarmee het anderhalf keer zo groot is. Het hoofdpodium gaat naar het Maasplein met meer ruimte voor het publiek.”

Belangrijk zijn de vrijwilligers die alles in goede banen leiden. “De club vrijwilligers die we in 2019 hadden, werd een hechte groep die het geweldig heeft gedaan. Ook voor deze nieuwe versie zijn we weer op zoek naar vrijwilligers die (weer) mee willen helpen om er een succes te maken”, aldus Rutger.

Vrijwilligers en sponsoren gevraagd

Behalve vrijwilligers zijn sponsoren, bedrijven en organisaties nodig. Jan van Laar: “Ik roep sponsoren op om contact met ons op te nemen, daar staat altijd een leuke manier van publiciteit tegenover. Daarnaast kunnen bedrijven en organisaties zichzelf laten zien en promoten in een of meerdere pagodetenten op het evenemententerrein. Een betere manier om je te laten zien voor zo veel publiek bestaat niet.” Piet de Bruin is ontzettend blij dat de gemeente Zwijndrecht enthousiast meewerkt. “Het is promotie voor de gemeente en daarom krijgen we alle medewerking. En weet je wat zo mooi is? De gemoedelijke sfeer die we toen hebben ervaren, dat hoort bij Zwijndrecht en bij de binnenvaart. Er is voor iedereen en elke leeftijdsgroep wat. We zijn al druk bezig met artiesten en entertainment en maak je over de catering geen zorgen, dat komt goed. We gaan ervoor.”

De website www.binnenvaartdagen.nl is inmiddels vernieuwd, leuk om hier nog eens terug te kijken naar hoe het er in 2019 aan toe ging. Ook Facebook en Instagram worden ingezet. Daar is te zien dat het enthousiasme voor de Binnenvaartdagen Zwijndrecht na bijna drie jaar wachten alleen maar toeneemt. Meer informatie over sponsormogelijkheden? Bel Jan van Laar (06 5132 0758), Piet de Bruin (06 5142 9049) of mail naar sponsoring@binnenvaartdagen.nl.