Vijf nieuwe, speciale edities van talkshow Kunstmin Live

STREEKNIEUWS – Presentatoren Kees Thies en Marjolein Meijers ontvangen prominente Dordtse gasten als burgemeester Wouter Kolff, en Peter van der Meer (voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis) e.v.a. & Dordtse muzikanten & performers. In deze buitengewone tijd is het verlangen nog groter om met elkaar contact te houden. Kunstmin Live online wil hieraan een wezenlijke bijdrage leveren.

Kunstmin presenteert daarom vanaf maandag 20 april in een week tijd vijf speciale, online afleveringen van Kunstmin Live, van elk een half uur. Burgemeester Wouter Kolff is de hoofdgast tijdens de eerste editie op 20 april. Kunstmin Live is online te zien vanaf 20:00 uur en te zien via Kunstmin TV (www.kunstmin.nl) en via de Kunstmin facebook pagina. De afleveringen blijven online staan en kunnen ook later (opnieuw) worden bekeken.

Vooraf opgenomen

Op 15 april nam Kunstmin op het fraai aangelichte podium van de Grote Zaal in een verlaten schouwburg, alle vijf, korte, speciale edities op van deze online talkshow Kunstmin Live. De richtlijnen van het RIVM werden hierbij uiteraard gerespecteerd.

Prominente gasten uit Dordrecht

In elke editie gaan vaste Kunstmin Live presentatoren Kees Thies en Marjolein Meijers in gesprek met prominente gasten uit Dordrecht, afkomstig uit diverse sectoren. Zij bespreken de huidige situatie waarin wij ons bevinden. Hoe ervaren onze gasten deze tijd? Wat inspireert hen en wat zijn de gevolgen voor hun privéleven en hun werk? 

Journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers ontvangen verderop volgende week na de aflevering met burgemeester Wouter Kolff, ook de directeur van het Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht Peter van de Meer; Tineke Geertsma (Licht voor Dordt); de Dordtse horeca ondernemers Danielle Vol (Daantje) en Ad Janssen (o.a. Art & Dining); én twee directeuren van Dordtse culturele instellingen: Peter Schoon (Dordrechts Museum) en Jasper Damsteegt (Kunstmin).

Muzikale optredens

Zoals bij elke editie wisselen Dordtse muzikanten en performers ook in deze speciale Kunstmin Live edities elk goed gesprek af met optredens. Daarbij worden zij begeleid door de vaste Kunstmin Live huisband The Easytunes onder leiding van Maarten Teekens.

De volgende zangers en zangeressen geven online acte de présence: Vera Baldé, Lotte Okkerse, Jennifer Evenhuis, Ilona Snip, Thomas Florusse, Francesco Daniel en Marjolein Meijers.

Ervaren, professionele theatermaker

Kunstmin maakt al jarenlang professionele huisproducties, voor en samen met de mensen van deze stad en de regio. Daarin staan verhalen centraal die gaan over het leven en de bewoners in deze regio, over onze historie, ons gezamenlijke hier en nu.

Zo verbindt de ‘Waarnemer van Dordrecht’, de nog tot en met 30 april aanstaande durende continu-productie vanaf het dak van het Energiehuis, een verbindende rol tussen de viering van 400 jaar Synode en de viering van 800 jaar Dordtse stadsrechten. Deze productie vindt in deze corona tijden gewoon doorgang (www.waarnemervandordrecht.kunstmin.nl).

Een ander voorbeeld van een succesvolle Kunstmin huisproductie is de theatertalkshow Kunstmin Live, die al vijf jaar vijf keer per seizoen een hoofdgast centraal stelt, afgewisseld met live optredens door lokale performers en artiesten.