Verrassingsconcerten bij woonzorgcentra

ZWIJNDRECHT- ToBe cultuurcentrum verraste dinsdag 19 mei de bewoners van drie woonzorgcentra in Dordrecht met een concert van Cultuurvisites in de tuin. Gitarist en zanger Jirre Stoutjesdijk speelde Hollandse hits buiten bij Het Waterwiel, Het Polderwiel (beide van Het Spectrum) en het Polderhuis (Het Parkhuis).

De bewoners genoten vanuit hun raam of buiten in het zonnetje van liedjes als “Het kleine café aan de haven”. De concerten werden niet van te voren aangekondigd, om drukte te voorkomen. Daarom kwamen de Cultuurvisites als een welkome verrassing voor de bewoners en medewerkers van de woonzorgcentra.

De Cultuurvisites in de tuin zijn onderdeel van Cultuur Dichtbij, een project dat door culturele activiteiten een positieve bijdrage levert aan de gezondheid van (kwetsbare) ouderen in Dordrecht, Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam. De activiteiten die normaalgesproken plaatsvinden in het kader van Cultuur Dichtbij kunnen momenteel niet doorgaan. Cultuurvisites in tuin is en van de alternatieve activiteiten die ToBe daarom uitvoert. Cultuurvisites in Ridderkerk en Alblasserdam staan nog op de planning.