ZWIJNDRECHT – De 43ste editie van de Verkerkloop, die op woensdagavond 19 mei 2021 zou plaatsvinden, is geannuleerd. De organisatie acht het niet verantwoord om het hardloopevenement door te laten gaan vanwege het coronavirus.

Stephan Jongbloed, hoofd van de organisatie van de Verkerkloop: “Er zijn een flink aantal scenario’s besproken, zoals doorschuiven naar een andere datum of in een andere vorm. Uiteindelijk was bij elk scenario de conclusie dat de veiligheid en gezondheid van de lopers, toeschouwers, vrijwilligers, medewerkers van Verkerk en leden van Rotary de prioriteit heeft. Los van het feit of er überhaupt grootschalige evenementen van onze omvang mogen plaatsvinden vanuit de overheid. We zijn als Verkerk op de eerste plaats een organisatie van meer dan 300 medewerkers die zich breed maatschappelijk inzet. En hebben we dus een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen. Dit alles heeft ons doen beseffen dat de meest verstandige beslissing is om de Verkerkloop 2021 te annuleren. We balen van dit besluit, zeker omdat we editie 2020 ook moesten afblazen, maar staan achter deze lastige beslissing. Naast het gezondheidsperspectief willen we niet een evenement organiseren waar we niet volledig achterstaan en waar het ‘Verkerkloopgevoel’ niet maximaal tot zijn recht komt. We zijn ook van mening dat onze lopers, leveranciers en andere betrokkenen recht hebben op duidelijkheid. Vandaar deze keuze in een vroeg stadium.”

Alternatief voor scholen en kinderen
Wel zal er een alternatief voor de deelnemende kinderen en scholen bedacht worden. In wat voor vorm dat zal zijn en op welk tijdstip zal nader bepaald worden.

Verkerkloop 2022 op woensdag 18 mei
De organisatie van de Verkerkloop kijkt wel vooruit. Woensdag 18 mei 2022 zal de 43ste editie hopelijk op de vertrouwde manier plaatsvinden.