Verkenners Scouting Panoord op elfde plaats geëindigd bij de Landelijke Scouting Wedstrijden

ZWIJNDRECHT – Na twee jaar van uitstel was het dit Pinksterweekend eindelijk zover; de jaarlijkse landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) in Baarn konden weer georganiseerd worden. Bij deze wedstrijden doen ruim 650 scouts uit heel Nederland mee en strijden zij om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De Verkenners van Scouting Panoord hebben met hun 11e plaats een geweldige prestatie geleverd dit weekend, er deden dit jaar immers 108 teams mee.

De LSW vond dit jaar plaats van 4 t/m 6 juni in Baarn. Helaas kon het in 2020 en 2021 niet doorgaan vanwege de pandemie. Gelukkig was het dit jaar wel weer mogelijk en kon men op tijd aan de voorbereidingen beginnen. Immers, om mee te mogen doen als team aan de landelijke Scoutingwedstrijden moet je eerst deelnemen aan één van de voorrondes in een van de 46 regio’s van Scouting Nederland. Gelukkig konden die begin april op tijd worden georganiseerd in de verschillende regio’s. Daar hebben duizenden scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar aan meegedaan. De beste teams van deze wedstrijden mochten door naar de LSW in Baarn. Zo ook de Verkenners van Scouting Panoord, die dit jaar de regionale wedstrijden van de regio ‘Rond de Biesbosch’ hadden gewonnen. Zij hebben samen met ruim 650 andere Scouts uit het hele land, verdeeld over 108 teams, in het Pinksterweekend gestreden om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’.

Tijdens de LSW worden scouts getest op hun scoutingvaardigheden, zoals routetechnieken, pionieren en het maken van een goed opgebouwd kampement. Ook komen theater-, creatieve en sportactiviteiten aan bod. Een goed scoutingprogramma bestaat immers uit vele verschillende onderdelen. Maar het belangrijkste waar naar gekeken wordt is hoe de teams onderling samenwerken en alle opdrachten gezamelijk uitvoeren.

En ondanks dat het een nat Pinksterweekend is geweest, heeft dat de pret niet mogen drukken. Het programma was er enigszins op aangepast en er waren extra zeilen ter beschikking gesteld om de kampementen droog te houden. Tijdens de prijsuitreiking maandagmiddag waren de 7 teamleden dan ook enorm blij met hun behaalde 11e plaats. Eén van de beste prestaties ooit van een team van Scouting Panoord bij de LSW.