Vanaf 27 juli aangepaste dienstregeling bij Qbuzz

STREEK – Door een personeelstekort rijdt Qbuzz vanaf 27 juni met minder treinen en bussen in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. Op deze manier hoopt Qbuzz een voorspelbare en betrouwbare dienstregeling aan te bieden aan reizigers.

In delen van de regio wordt vanaf maandag 27 juni 2022 een aangepaste dienstregeling gereden. Door de beperkte inzetbaarheid van personeel, o.a. door de krapte op de arbeidsmarkt en de vakantieperiode, is het niet mogelijk om de gewone dienstregeling te blijven rijden.

Daardoor vallen nu soms onverwacht of op het laatste moment ritten uit. Qbuzz verwacht onverwachte uitval te voorkomen door de dienstregeling op voorhand aan te passen, waardoor reizigers op de dienstregeling kunnen vertrouwen.

Alle wijzigingen op een rij

  • Vanaf maandag 13 juni opent het vernieuwde busstation Zuidplein en is de nieuwe instaphalte voor R-net 491 en streekBuzz 92 en 192 perron G;
  • Vanaf maandag 27 juni rijdt de MerwedeLingelijn 1 keer per half uur in plaats van 1 keer per kwartier. De tussenritten die rijden tussen Dordrecht en Gorinchem op maandag t/m zaterdag vervallen;
  • Vanaf zaterdag 2 juli rijdt de stadsBuzz Dordrecht in de daluren en op zaterdag 1 keer per half uur;
  • Vanaf maandag 4 juli rijden R-net lijnen 416, 488, 489 en 491 1 keer per half uur in de daluren;
  • Vanaf 9 juli rijden de R-net lijnen 416, 488, 489, 491 op zaterdag vanaf 20:00 1 keer per uur. SnelBuzz 388 rijdt vanaf dan de hele zaterdag 1 keer per uur.

De zomerdienstregeling stond al gepland in de periode vanaf 3 juli tot en met 20 augustus. Bovenstaande wijzigingen zijn extra op de zomerdienstregeling. Reizigers in alle gebieden houden de mogelijkheid gebruik te maken van het openbaar vervoer.