Nachtafsluiting afrit A16/N3 richting N217 Kiltunnel

ROTTERDAM – In de nacht van donderdag 10 augustus 22.00 uur op vrijdag 11augustus 05.00 uur is vanuit de richting Rotterdam de afrit van de A16 naar de Kiltunnel afgesloten. Tijdens de nachtafsluiting wordt verkeer lokaal omgeleid. De extra reistijd blijft beperkt tot maximaal 10 minuten. 

De afrit was in de nacht van 2 op 3 augustus ook al afgesloten. Rijkswaterstaat heeft toen tijdelijk het kruispunt Rijksstraatweg/N3 aangepast. Dit was nodig omdat er meer verkeer verwacht wordt door de Kiltunnel vanwege de afsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Verkeer op het kruispunt dat rechtsaf slaat richting Kiltunnel (N217) kan sinds vorige week ook gebruik maken van de middelste strook. Vanwege de regen konden op dat moment de pijlen op de weg niet worden aangepast. Dit gebeurt komende donderdagnacht alsnog. Ook wordt een extra attentiebord bij de afrit geplaatst en wordt een bord boven de weg aangepast om automobilisten attent te maken op de gewijzigde verkeerssituatie richting Kiltunnel.

Tijdelijke situatie
De verkeerssituatie op het kruispunt Rijksstraatweg/N3 wordt zoals gezegd aangepast om de verkeersdoorstroming tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel in augustus te bevorderen. Het kruispunt is onderdeel van de omleidingsroute tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel. Het betreft dus een tijdelijke situatie die geldt voor de periode van de werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel, van 5 augustus tot en met 1 september 2023 .

Renovatie Heinenoordtunnel
De Heinenoordtunnel wordt dit en volgend jaar grondig gerenoveerd. Rijkswaterstaat vervangt alle installaties en wat daarbij hoort. Ze bouwen onder andere een middentunnelkanaal, repareren en vervangen het beton, de lichtroosters met verlichting, de waterafvoer en het asfalt. Zolang de Heinenoordtunnel dicht is, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel (N217) in die rijrichting tolvrij is.

Meer informatie over A29: renovatie Heinenoordtunnel
Meer informatie over de werkzaamheden vindt men op de projectpagina van de Heinenoordtunnel. Daar leest men ook welke maatregelen Rijkswaterstaat neemt om de hinder te beperken en wat men kan doen om files te voorkomen.  Geïnteresseerden kunnen zich daarnaast aanmelden voor de digitale nieuwsbrief waarin we men op de hoogte gehouden wordt van de werkzaamheden. De renovatie is ook te volgen via de Facebookpagina van de Heinenoordtunnel

Info
Kijk ook voor route-informatie op lwww.rwsverkeersinfo.nl  of  www.vananaarbeter.nl en voor de actuele verkeerssituatie op renovatieheinenoordtunnel.nl.

Bron Rijkswaterstaat