Veel te beleven op het Noordparkfestival!

ZWIJNDRECHT – Wat zullen de meeste mensen eraan toe zijn, eindelijk weer eens een feest. Nou, dat kan op het Noordparkfestival dat na 3 jaar weer terug is in Zwijndrecht op zaterdag 25 juni.

De vaste bezoekers kunnen het zich ongetwijfeld herinneren, een festival dat naast volop muziek zorgt voor cultuur, vermaak voor de kinderen en genoeg lekker eten en drinken. En als je er nooit eerder bent geweest, dan moet het er dit jaar toch maar eens van komen. In de afgelopen jaren is het aanzicht van het Noordpark opvallend verbeterd. Een steeds groter wordende ploeg vrijwilligers heeft het park mooi opgeknapt. Het Noordpark huisvest ook een deel van het Beeldenpark Drechtoevers. Dankzij de opknapploeg staan de beelden er weer prachtig bij. Een kijkje nemen is daarom aan te raden. En als je dan toch “cultuur opsnuift”, wandel je meteen over de Cultuurmarkt van het festival.

De belangstelling voor deelname aan de Cultuurmarkt was dit jaar weer groot. Zo zal het weer één grote verrassing worden voor de bezoekers van de Cultuurmarkt. Kunstenaars, ontwerpers, culturele organisaties en verenigingen presenteren zich op de cultuurmarkt met bijvoorbeeld een workshop, een demonstratie of informeren bezoekers vanuit een marktkraam. Wat is er zoal in de aanbieding? Te veel om op te noemen, maar toch een kleine greep: er is fotografie, er zijn gehaakte cadeautjes, kussens en tassen en handgemaakte sieraden. Natuurlijk heel veel schilderijen, maar ook geboetseerde beelden (grappig in het Beeldenpark!).

Kortom, je kijkt je ogen uit. En dat combineer je dan met het genieten van de muziek van Sunset Yellow. Het is hun allerlaatste optreden, want de vier bandleden stoppen er (voorlopig?) even mee. Ook “De Dijk” stopt ermee, maar op het Noordparkfestival speelt een fantastische tributeband met de naam “Het Dijkt”’, dan weet je wel wie er gecoverd wordt. En nog zo’n geweldige tribute levert Thin White Duke aan David Bowie. De band Louie Louie neemt je daarna mee naar de jaren ’60 en later in een hommage aan de Beatles, de Kinks, de Stones en nog heel veel anderen.

Op het hoofdpodium sluit de Live Rock Karaoke Band het festival af, hoewel daarna nog de “cool down” is in de vertrouwde handen van de in Zwijndrecht en verre omstreken wereldberoemde DJ Karim en DJ Gerben, die ook de hele dag tussen de optredens door draaien.

En op het tweede podium, die prachtige ronde muziektent, is een afwisselend programma tot 6 uur in de avond. Met dansdemo’s van het Theaterhuis Drechtsteden en de fameuze O&O Dance Crew. Natuurlijk ook muziek van allereerst Jass-o-ciation met oude stijl jazz, dixieland en blues, het Zwijndrechtse shantykoor Buitengaats en tot slot de tiroler band Phil Spaß op, een onderdeel van het Dordrechts Philharmonisch Orkest.

Voor de kinderen is er ook heel veel te doen: ze kunnen meedoen aan de dansdemo’s en er zijn speurtochten op het houtsnipper pad in het Noordpark. In het kinderdorp laat de Ambachtse Muziekschool de kinderen op allerlei fantastische instrumenten spelen. In de schildertent kunnen de kinderen een prachtig kunstwerk maken, geïnspireerd op de werkwijze van tv-schilder Bob Ross. Verder zijn er spelletjes te doen, kun je je laten schminken en zijn de modelboten uit Alblasserdam er weer.

Zaterdag 25 juni a.s. voor de twaalfde keer het Noordparkfestival gecombineerd met de Cultuurmarkt. Dankzij de gemeente Zwijndrecht en een groot aantal sponsors is dit eendaags festival gratis voor alle inwoners van de gemeente Zwijndrecht. Muziek en cultuur staan centraal op het festival, dat drie jaar geleden, toen het zo warm was, al zo’n 5000 bezoekers trok.

Het festival duurt dit jaar weer van 12 uur ’s middags tot 10 uur ’s avonds. En iedereen kan blijven eten, want er is een variatie van foodtrucks met voor elke smaak wel iets. Kortom, een dag om niet te missen. Helemaal gratis!

Kijk ook op de site www.noordparkfestival.nl of op de facebookpagina van het festival.