Training (h)Erken de jonge mantelzorger

ZWIJNDRECHT – Professionals uit de Drechtsteden die werken met gezinnen, kinderen of jongeren, kunnen kosteloos de geaccrediteerde Training (h)Erken de Jonge Mantelzorger volgen op 16 mei aanstaande in Zwijndrecht van 9.30 tot 12.15 uur.

We weten dat volwassenen, die als kind jonge mantelzorger waren, en huidige jonge mantelzorgers, het waardevol vinden (meer) gezien en gehoord te worden door professionals. Onderzoek toont aan dat dit ook (emotionele) problemen op latere leeftijd voorkomt. Als sociaal werker, docent, jeugdprofessional, jongerenwerker, schoolmaatschappelijk werker, intern begeleider of verpleegkundige komen (soms ongemerkt) jonge mantelzorgers op je pad. Met de training vergroot je je kennis over jonge mantelzorgers en krijg je instrumenten aangeboden die een hulpmiddel kunnen zijn in het contact met jonge mantelzorgers. Er is ook ruimte voor jouw vragen uit de praktijk.

De training wordt kosteloos aangeboden voor professionals uit de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam. Wil je meer informatie of aanmelden? Mail of bel naar MEE Mantelzorg: info@meemantelzorg.nl of 078-2063202.