Tot en met 15 maart oude corona-regels in ziekenhuis

DRECHTSTEDEN – Wanneer Nederland op 25 februari grotendeels ‘van het slot’ gaat, houdt het Albert Schweitzer ziekenhuis – evenals veel andere ziekenhuizen – alle coronamatregelen nog even in stand.

“We zijn blij voor iedereen die weer vrijuit kan gaan leven en bewegen”, zegt bestuursvoorzitter Peter van der Meer. “Maar het aantal besmettingen in de samenleving is zo hoog, dat wij als ziekenhuis nog even voorzichtig blijven.” Tot en met 15 maart, dat is het eerstvolgende ‘wegingsmoment’ van minister Kuipers, blijven de toegangs- en bezoekregels in het ziekenhuis precies zoals ze nu zijn.

Dat betekent dat het dringend verzoek aan iedereen van kracht blijft om overal een mondneusmasker te dragen en om anderhalve meter afstand te houden. Per opgenomen patiënt is één bezoeker welkom per dag. En bij de entree worden nog steeds gezondheidsvragen gesteld.

 “Het ziekenhuis is in twee opzichten een extra gevoelige plek”, zegt Van der Meer. “Er zijn bij ons voortdurend kwetsbare patiënten in huis. En we hebben nog altijd zó veel zieke medewerkers door corona, dat we helaas nog niet alle zorg kunnen hervatten. We begrijpen dat mensen elders elkaar weer volop gaan ontmoeten, maar wij nemen onze verantwoordelijkheid door daar niet nog een schepje bovenop te doen. Laten we eerst de gevolgen van de versoepeling voor de zorg even aanzien.”