Toneelvereniging ATOS repeteert 3 x gedoe

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Normaal speelt Toneelvereniging Atos een avondvullende klucht. Dit jaar is anders: er worden drie komische eenakters gespeeld met heel veel gedoe. Een groep enthousiaste leden oefent wekelijks om voor humoristische voorstellingen te zorgen.

De eerste eenakter ‘Eczeem’ (Aris Bremer) gaat over een ingeslapen huwelijk, terwijl de dochter des huizes het aanpapt met de huisschilder. De terpentine zorgt ervoor, dat bij de ouders een hernieuwde liefdesrelatie ontstaat. Daarna wordt ‘Kaartavond’ (P. Schrijver) gespeeld. Als mannen in een hotel iets geheimhouden voor de echtgenote, dan dreigt dat verkeerd uit te pakken. Gelukkig zorgt de eigenaresse ervoor dat meneer Pastoor het bed kan delen met een wel heel bekende vrouw, wat tot paniek leidt bij de stiekeme kaartspelers. De avond wordt afgesloten met ‘Fancy Fair’ (Alan Ayckbourn). Een dorpsbewoner zet een liefdadigheidsfeest op, maar dat verloopt stormachtig. Alles wat fout kan gaan, gaat fout. Drie eenakters waarin het draait om het vergeefs verbergen van een leugen of schijnheiligheid, met als gevolg hilarische toestanden.

De spelers oefenen heel hard om deze eenakters goed onder het voetlicht te kunnen brengen. Er komt veel bij kijken. Veel zorg wordt besteed aan regie, decor en kostuums. Niet alleen de spelers, maar ook andere leden zijn actief om 3 x gedoe te laten slagen.

Ook nieuw dit jaar is dat er naast de toneelavonden ook een middagvoorstelling is. Een tip voor (groot)ouders met (klein)kinderen. 

De voorstellingen zijn op vrijdagavond 26 november (20.00 u.), zaterdag 27 november (om 14.00 u en 20.00u.) in Cascade (H.I. Ambacht). De kaartjes (€ 12,50) kunnen besteld worden bij Elly van Ketel (tel. 06 – 55 90 36 50). De coronapas is vereist.