Thema JOGG centraal in een nieuwe uitzending van ATOS Verbindt

ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 6 augustus was er een nieuwe uitzending van het programma ATOS Verbindt te horen op ATOS Radio. Deze uitzending stond in het teken van het thema JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Er waren tijdens deze uitzending 6 interviews waarin diverse onderwerpen binnen het thema JOGG werden besproken. Bram de Waard presenteerde de uitzending van ATOS Verbindt.

Interviews JOGG

Het eerste interview was met Sandra Vat. Sandra is JOGG-regisseur binnen gemeente Zwijndrecht. Met Sandra werd het belang van JOGG in gemeente Zwijndrecht en het sport- en beweegakkoord besproken.

Interview Sandra

Michel Weening is Jongerenwerker bij Diverz Zwijndrecht. Michel vertelde over hoe Diverz Zwijndrecht zich inzet met betrekking tot bewegen en gezonde voeding. Daarnaast legde Michel uit wat de rol van Diverz is binnen het sport- en beweegakkoord.

Interview Michel

Als derde interview was Charlotte Opraus aan de beurt. Charlotte legde uit wat het nieuwe project ‘Dreumes in Beweging’ inhoud en het belang dat dreumesen al vanaf kleins af aan bewegen.

Interview Charlotte

Jill Picauly is gezonde schooladviseur Zwijndrecht van GGD Zuid Holland Zuid en vertelde over de JOGG Sterrenmeter. Wat houdt de JOGG Sterrenmeter in en wat voor invloed heeft het op ouders en kinderen van de basisschoolleeftijd? Heeft de juf, meester, vader, moeder of idool invloed op wat je eet? Jill legde het in de uitzending van ATOS Verbindt uit.

Interview Jill

In het vijfde interview sprak Christianne Joossen van Jong JGZ over het project ‘Kind naar Gezonder Gewicht’. Christianne vertelde over hoeveel kinderen overgewicht/obesitas hebben en hoe ze met dit project ouders en kinderen willen bereiken.

Interview Christianne

Als laatste was Dominique Flink aan de beurt. Dominique is diëtiste en vertelde in de uitzending over de gevolgen van ongezond eten. Daarnaast sprak Dominique over het nieuwe project ‘Gezonde Lunchtrommel’ dat op 15 augustus van start gaat in gemeente Zwijndrecht.

Interview Dominique

Meer informatie

Wil je meer informatie over het thema JOGG (Jongeren op gezond gewicht) kijk dan op de website van Toppie Zwijndrecht.