STREEKNIEUWS – Gisteravond vond de derde voorronde van de vernieuwde Band Boost, de Grote Prijs van Dordrecht, plaats. Binnen het genre POP streden 5 regionale bands tegen elkaar. Dit zijn de juryprijs- en publieksprijswinnaars: 

Gisteravond vond de derde voorronde van de vernieuwde Band Boost, de Grote Prijs van Dordt, plaats. Binnen het genre POP streden 5 regionale bands tegen elkaar. Dit zijn de juryprijs- en publieksprijswinnaars:

The Beatnik – juryprijswinnaar
Deze Rotterdamse soul/funkformatie staat als een huis. Muzikaal klopt het en met hun charismatische frontman, 2 achtergrondzangeressen en vrouw op de synths klopt het plaatje al helemaal. De jury was te spreken over hun goeie songs en de stem van de zanger en slepen hiermee een finaleplek in de wacht. We zien hen terug op 11 mei in de Power Stage van Bibelot.

Van Bezemwijk – publieksprijswinnaar
Dat Van Bezemwijk de publieksprijs zou winnen was geen verrassing. De jury vertelde dat ze het gejuich van het publiek tot in de oefenruimtes konden horen, terwijl zij de set aan bespreken waren.
De mannen maken Nederpop zoals we het kennen van Acda & de Munnik en misschien zelfs een beetje Nick & Simon. Een act die we zo op Concert At Sea zouden kunnen zien staan. Met deze publieksprijs hebben zij zich geplaatst voor de halve finale op 13 april.

Prijzenpakket
De deelnemende bands hebben iets om hun best voor te doen: in de finale zijn er interessante prijzen te winnen die de carriére van artiesten een boost kan geven, zoals bijvoorbeeld festivaloptredens (Wantijpop, Big Rivers en Noordpark Festival),  twee dagen studiotijd, optredens in Bibelot en de Popcentrale, een promopakket met o.a. een backdrop en eigen bassdrumvel, een professionele artist fotoshoot en nog veel meer!

Volgende voorronde
De volgende voorronde vindt plaats op za. 16 maart 2019. Dit is de categorie ‘Pop’ en daarin strijden o.a. Hidden Doors, SPIRITBOX, Sticky Sweet en Blunderbuzz tegen elkaar.

De Grote Prijs van Dordt wordt mede mogelijk gemaakt door:
Popunie Music Support – Wantijpop – Bibelot Poppodium – 3voor12 Dordrecht – Steftiaan Video Producties – DW Images (Danny van der Weck) – MIMI Creative Content BV (Mignon Nusteling) – ToBe cultuurcentrum – ProSound Media – Rotterdam Drum Department

Foto’s: Danny van der Weck (DWImages.nl)