Tender voor Indische Buurt fase 2 in Zwijndrecht gestart

ZWIJNDRECHT – Gemeente Zwijndrecht en Woonkracht10 hebben de aanbesteding voor de herontwikkeling van de 2e fase van de Indische Buurt gepubliceerd. Met deze aankondiging is de voorselectie geopend, waarin de gemeente en Woonkracht10 op zoek zijn naar drie geschikte partijen voor de integrale herontwikkeling van tweehonderd woningen en openbaar gebied.

Onder de naam Diztrikt ontwikkelt de gemeente Zwijndrecht een nieuw levendig hart. De Indische Buurt ligt binnen het Stationskwartier, het gedeelte waar een nieuw duurzaam, groen en stedelijk gebied gaat ontstaan.

Na realisatie van de eerste 29 conceptwoningen in de Indische Buurt 1e fase trekken de gemeente en Woonkracht10 samen op in een integrale herontwikkeling van de 2e fase. Deze fase bestaat uit 100 (sociale) huurwoningen voor Woonkracht10, circa 100 woningen voor de vrije sector en het bouw- en woonrijp maken van het gebied. 

Partijen die ambitieuze masterplan willen inkleuren
Gemeente en Woonkracht10 zoeken voor de ontwikkeling en realisatie van de Indische Buurt 2e fase een marktpartij of combinatie die bereid is de uitdagingen in het gebied op te pakken, het ambitieuze masterplan verder wil inkleuren en met wie een open en transparantie samenwerking wordt vormgegeven. Doorpakken in de komende maanden (en jaren) is essentieel om de ambities waar te maken en concrete stappen te zetten in de ontwikkeling van het Stationskwartier en Diztrikt.

Selectie van partijen
De Indische Buurt 2e fase is door middel van een Tender in de markt gezet. De voorselectie is daarmee begonnen. Uit de ontvangen aanmeldingen selecteren de gemeente en Woonkracht10 drie gegadigden die worden uitgenodigd voor de inschrijvingsfase. 

Interesse
Geïnteresseerden in de ontwikkeling en realisatie van Indische Buurt 2e fase kunnen voor meer informatie en aanmelding kijken op TenderNed:
https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/256747/details
Het aanmelden voor de selectiefase kan uiterlijk tot 13 mei 2022, 13:00 uur. 

Gezamenlijk plan
Diztrikt is onderdeel van de spoorzone, een gezamenlijk plan voor de omgeving langs het spoor van de gemeenten Zwijndrecht en Dordrecht en de Provincie Zuid-Holland. Meer informatie over Diztrikt is te vinden op www.diztrikt.nu.