Waterschap geeft subsidie voor groene tuinen en schoolpleinen

RIDDERKERK –  Het waterschap Hollandse Delta geeft ook dit jaar subsidie voor watervriendelijke initiatieven.  Niet alleen voor particulieren maar ook bijvoorbeeld aan scholen en verenigingen. Door onze omgeving groener te maken en regenwater minder snel af te voeren, zijn we beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering, aldus het Waterschap dat aangeeft de gevolgen van klimaatverandering als geen ander te zien;  droog wordt droger, heet wordt heter en nat wordt natter.

Met het vergroenen van een tuin of dak ziet de omgeving er niet alleen sfeervoller uit maar helpt dit ook tegen  wateroverlast en het heeft dit tevens een verkoelend effect. “Als we samenwerken, kunnen we onze omgeving nog sneller aanpassen aan extreme weersomstandigheden”, zo vertelt heemraad Dorenda Gerts van het waterschap. “Iedereen kan helpen. Bijvoorbeeld door tegels te vervangen door groen, plantjes op een dak te zetten en door regenwater op te vangen. Dat kan in een regenton, in een regenwaterschutting en zelfs onder de grond. We vinden het belangrijk om dat samen te doen. Daarom kun je ook dit jaar weer subsidie krijgen. Ook grotere initiatieven ondersteunen we, bijvoorbeeld het vergroenen van een schoolplein of het aanleggen van groene daken op schuurtjes voor een aantal huizen bij elkaar.” Bijkomend voordeel is dat dit ook weer dierenleven aantrekt waardoor de biodiversiteit toeneemt.

Aanvraag subsidie
Men kan subsidie krijgen voor maatregelen vanaf 250 euro. Hierbij krijgt de aanvrager dan 20% van de kosten terug. Subsidieaanvragen kunnen ook met terugwerkende kracht t/m 1 januari 2023 ingediend worden. Op de subsidie pagina van de waterschapwebsite staat meer informatie en kan men de subsidie ook aanvragen. Hier staan tevens tips voor watervriendelijke initiatieven en ideeën van mensen die vorig jaar de subsidie kregen.

Bron Waterschap