Voorzitter Veiligheidsregio ZHZ: “Kan strengere maatregelen niet uitsluiten”

foto: Drecht Media

REGIO – Voorzitter van de Veiligheidsregio ZHZ Wouter Kolff zegt in een interview met RTV Dordrecht, dat hij niet kan uitsluiten dat ook in Zuid-Holland Zuid strengere maatregelen komen zoals dat bijvoorbeeld in Rotterdam Rijnmond is gebeurd

“Iedereen moet voor zich zelf bepalen wat verstandig is, en dat ik ook wel veel gebeuren. Het is mijn taat om de mensen die dat minder goed tot tot de orde te blijven roepen. Daar hebben zijzelf maar ook anderen heel veel baat bij,” aldus Kolff tegen de Dordtse omroep.

Kolff doet zijn uitspraken nadat maandag bekend werd dat ook in deze regio de coronabesmettingen fors stijgen. Minister President Mark Rutte reageerde maandag op het vele gejuich in voetbalstadions. Rutte zei in eerste instantie tegen RTL Nieuws dat supporters ‘gewoon hun bek moeten houden’, later zei mark dat hij niet had mogen schelden.

Niet alleen in de stadions worden de maatregelen slecht nageleefd, ook op straat, en in bijvoorbeeld supermarkten worden maatregelen steeds slechter nageleefd. “We hebben hierover apart vergaderd met de Veiligheidsregio’s en de minister. Het is écht heel belangrijk dat we de maatregelen strikt blijven naleven om een tweede golf en tweede lockdown te voorkomen.”