Vernieuwde bushaltes in regio Drechtsteden

DEN HAAG – De afgelopen jaren heeft de provincie Zuid-Holland gewerkt aan de vernieuwing van bushaltes op R-netlijnen. Meer dan 60 haltes in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Papendrecht, Dordrecht, Nieuw-Lekkerland en Sliedrecht zijn comfortabeler en toegankelijker gemaakt. Hierdoor is het aantrekkelijker om in deze plaatsen met R-net te reizen.

Bij deze vernieuwing kregen de haltes een comfortabel bushokje met bankje, glazen wanden, ledverlichting en digitale reisinformatieborden. De provincie Zuid-Holland wil dat iedereen goed en veilig de haltes kan bereiken. Hiervoor worden ook de voetpaden én fietspaden aangepast en komen er bij veel haltes (extra) fietsenstallingen. Daarnaast maken ribbeltegels op de grond en een gelijkvloerse instap naar de bus het makkelijker voor mensen met een beperking om met de bus te reizen.

Goed bereikbaar
De komende jaren blijft de provincie Zuid-Holland investeren in hoogwaardig openbaar vervoer, zodat de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem goed bereikbaar blijft. De ruim 60 haltes die onderhanden zijn genomen vormen daarvan het merendeel. Met enkele gemeenten wordt op dit moment hard gewerkt aan de verbetering van nog eens 12 haltes. Maar ook daarna staan er haltes gepland.

R-net
R-net staat voor Randstadnet en is sinds 2011 een samenwerkingsproject tussen de  overheden en vervoerders in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland. Daarnaast wordt er samengewerkt met gemeenten voor de haltes en benodigde infrastructuur. Het doel is om onder het R-net label in de hele Randstad hoogwaardig openbaar vervoer aan te bieden die voor iedereen toegankelijk is. De voertuigen en haltes van R-net zijn herkenbaar aan de rood-grijze kleur.

Bron: Provincie Zuid-Holland