Door brand Alblasserdam veel zonnecelscherven in omgeving terecht gekomen

Foto MediaTV

ALBLASSERDAM –  Vanwege de grote brand van een bedrijfsgebouw in Alblasserdam was de A15 zondag in beide richtingen lange tijd afgesloten. Bij de brand kwamen grote zwarte rookwolken vrij die in de wijde omtrek te zien waren. Ook zijn er veel zonnecelscherven terechtgekomen in nabij gelegen tuinen, groenstroken en weilanden.

De brand brak rond 14.00 uit in een pand aan de Hennaertweg in Alblasserdam. In dit gebouw zat Bon Bon Catering & Events. De brandweer was met veel materieel uitgerukt en heeft met man en macht geprobeerd de brand te bestrijden. Het bedrijfspand bleek echter niet meer te redden en daarom heeft de brandweer deze gecontroleerd laten uitbranden. Pas in de avond had de brandweer het sein ‘brand meester’ gegeven en was de brand onder controle. De komende tijd blijft de brandweer nog wel bezig met nablussen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Het getroffen bedrijf Bon Bon zegt er alles aan te doen om, ondanks de brand, zijn klanten te blijven bedienen.

Zonnecelscherven
In de directe omgeving van de brand, ten noord/oosten van de Edisonweg, de A15 en de nabijgelegen weilanden zijn zonnecelscherven op de grond terechtgekomen. Deze scherven zijn afkomstig van de vele zonnepanelen die op het dak van het brandende pand stonden. Vanwege de verspreiding van deze scherven raadt de brandweer aan om voorlopig honden niet meer uit te laten in het Alblasserbos bij Oud-Alblas. De deeltjes zijn scherp en daardoor gevaarlijk. Geadviseerde wordt deze niet met blote handen aan te raken.

Bron Veiligheidsregio ZHZ