Twee wegpiraten op motor aangehouden wegens snelheden van 250 km/u

bron: Dumpert.nl

De politie heeft woensdagochtend 16 september twee motorrijders aangehouden in het onderzoek naar de motorrijders die met gevaar voor eigen leven, en dat van anderen, over de A16 van Breda naar Rotterdam reden. Een man van 24 uit Rotterdam en een 22 jarige man uit Waddinxveen zijn aangehouden.

Eén van de mannen filmde zijn rit met een bodycam en zette dat op het internet. Op die beelden is te zien dat de bestuurder ruim 250 kilometer per uur reed op de A16 bij Dordrecht. Hij haalde gevaarlijk in en reed met 180 kilometer per uur tussen auto’s door en haalde rechts in.

De motorrijders werden in hun woning en op straat aangehouden, ze worden verdacht van poging tot doodslag en het opzettelijk gevaarlijk rijden op de openbare weg, ook wel artikel 5A van de Wegenverkeerswet genoemd.

“De tenlastelegging is onder andere gebaseerd op de snelheden die de motorrijders reden. Uit onderzoek is gebleken dat de drie ongeveer 270 kilometer per uur hebben gereden. Dat houdt in dat ze per seconde 75 meter aflegden. Ook wees het onderzoek uit dat ze met ruim 260 kilometer per uur het overige verkeer rechts inhaalden en met ruim 190 kilometer per uur tussen twee voertuigen door reden. Met dit soort snelheden en weggedrag is de kans op een dodelijk ongeval zeer groot. Gezien het beeldmateriaal hebben de motorrijders willens en wetens dit risico genomen. Er zijn bij de politie zaken bekend waarbij motorrijders met dit soort snelheden achterop een personenauto zijn gereden en inzittenden daarbij zijn overleden,” aldus de politie. De rijbewijzen zijn ingenomen.

De politie heeft ook nog een derde motorrijder op het oog.