Twee nachtafsluitingen van op/afrit tussen A15 en N3

Op vrijdagnacht 14 april en zaterdagnacht 15 april zal de afrit van de A15 richting N3 gesloten zijn voor al het verkeer vanwege werkzaamheden. Dan worden er oude portalen over de weg verwijderd en nieuwe geplaatst. Wie vanuit de richting Rotterdam afrit 23 wil nemen richting Papendrecht/Dordrecht krijgt dan te maken met een omleiding. Ook de oprit van de N3 naar de A15 is dan dicht.

Op de betreffende afrit van de A15 wordt een extra rijstrook voor rechts afslaand verkeer aangelegd richting Dordrecht/Papendrecht. Dit moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. De aannemer heeft inmiddels kabels en leidingen geïnstalleerd plus riolering en vangrails aangelegd. Ook ligt er nieuw asfalt en is de belijning  aangebracht. De resterende werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de oude portalen en het plaatsen van nieuwe portalen voor de bebording. 

Verkeers-stops 
Tijdens iedere nacht worden er op de A15 telkens 4 verkeers-stops uitgevoerd, hierbij wordt het verkeer in beide richtingen enige tijd stilgezet. Deze verkeers-stops duren telkens maximaal 15 minuten en zijn nodig om de oude portalen veilig weg te kunnen halen en de nieuwe te kunnen plaatsen.

Omleidingen wegverkeer
Het verkeer wordt omgeleid naar de N3 via de volgende afrit (nr. 24, Sliedrecht-West). Voor de omleidingsroutes volgt men de aanwijzingen op de digitale informatiepanelen en gele borden. 

De afsluittijden
Nachtafsluitingen afrit Dordrecht: vanuit Rotterdam richting Dordrecht (A15 →N3):

  • Vrijdag 14 april 21.00 uur tot zaterdag 15 april 09.00 uur
  • Zaterdag 15 april 21.00 uur tot zondag 16 april 10.00 uur

Nachtafsluitingen oprit vanuit Dordrecht richting Rotterdam (N3 → A15):

  • Vrijdag 14 april 21.00 uur tot zaterdag 15 april 09.00 uur
  • Zaterdag 15 april 21.00 uur tot zondag 16 april 10.00 uur

Advies aan weggebruikers  
Het advies voor de weggebruikers is om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te raadplegen, rekening te houden met extra reistijd en indien mogelijk de route aan te passen of te kiezen voor openbaar vervoer.

Bron: Rijkswaterstaat