Sociale Dienst Drechtsteden geeft inwoners met schulden aflossingspauze

DRECHTSTEDEN –  Gezinnen en alleenstaande ouders ervaren veel financiële druk door de hoge inflatie en andere gestegen kosten. Daarom hoeven gezinnen en alleenstaande ouders die schulden hebben bij de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) vanaf 1 mei tot 1 november geen aflossing te betalen. Het gaat om inwoners met thuiswonende kinderen onder de 18 jaar, die recht hadden op de energietoeslag van 2022. De SDD hoopt met de regeling verlichting te bieden in deze moeilijke tijd.

De SDD heeft bewust gekozen voor deze groep inwoners. Gezinnen en alleenstaande ouders ervaren namelijk veel financiële druk door de hoge energiekosten, vooral door de thuiswonende kinderen. De inwoners, voor wie de tijdelijke regeling geldt, krijgen een brief met meer informatie. Wanneer de aflossing wordt hervat ontvangen zij een herinnering.

Bieden van verlichting
Wethouder Peter Heijkoop: “Medewerkers van de SDD merken in het contact met inwoners steeds vaker (beginnende) geldzorgen. Met deze regeling willen we graag verlichting bieden in deze moeilijke tijd. Ik hoop dat inwoners die hulp willen of nodig hebben bij hun geldzaken niet te lang wachten met het zoeken naar hulp, maar de sociale dienst of andere sociale partners vroeg weten te vinden. Er is vaak meer mogelijk dan men denkt.”

Hulp bij geldzaken
Inwoners die hulp willen of nodig hebben bij hun geldzaken kunnen contact opnemen met de SDD. Dit kan telefonisch 078 770 8910 of via de website www.socialedienstdrechtsteden.nl/hulp-bij-geldzaken.

Bron: SDD