Open Dag bij waterschap Hollandse Delta

RIDDERKERK – Waterschap Hollandse Delta opent op zaterdag 16 september 2023 tussen 10.00 en 16.00 uur zijn deuren voor het publiek tijdens een Open Dag. Deze dag biedt inwoners de unieke kans een kijkje achter de schermen te nemen en op een leuke en leerzame manier te ontdekken wat het waterschap doet.

Op de Open Dag van het waterschap zijn de volgende locaties geopend voor bezoekers: het hoofdkantoor van Hollandse Delta , het zogenaamde waterschapshuis in Ridderkerk, het gemaal Putten in Hekelingen en de werven (buitenlocaties) in Strijen en Oude-Tonge. De medewerkers leggen graag uit hoe het waterschap zich elke dag inzet voor voldoende schoon zoet water, stevige dijken en veilige wegen en wateren op de Zuid-Hollandse eilanden. Op het hoofdkantoor in Ridderkerk is er ook speciale aandacht voor kinderen.

Speciale rondleidingen
Naast het bezoeken van de locaties in Ridderkerk, Strijen, Oude-Tonge en Hekelingen kan men ook deelnemen aan speciale rondleidingen op de ondergrondse rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Dokhaven in Rotterdam-Zuid en het gemaal Putten. Het aantal deelnemers aan deze
rondleidingen is beperkt. Inschrijven kan via de website van het waterschap Alle informatie over de Open Dag op 16 september 2023 is te vinden op www.wshd.nl/opendag.

Bron: Waterschap Hollandse Delta