Nieuw politiebureau aan Burgemeester Keijzerweg open

Foto: politie

PAPENDRECHT – Sinds eind vorige week werken politiemedewerkers van basisteam Drechtsteden Buiten (Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Alblasserdam) vanuit een nieuw politiebureau aan de Burgemeester Keijzerweg 26. Het is een nieuw en modern bureau geworden dat klaar is voor de toekomst. Het vorige bureau aan de Poldermolen is per direct niet meer in gebruik.

Het nieuwe bureau ligt aan de rand van het park Noordhoekse Wiel dichtbij uitvalswegen en centraal in het werkgebied. Het is een comfortabel, licht en overzichtelijk pand geworden. Er is tijdens het ontwerp steeds rekening gehouden met ‘de politie van morgen’. Zo is er een zevental gesloten grondbronnen aangelegd voor de koeling van het pand, is het gebouw gasloos en voorzien van een maximaal aantal zonnepanelen voor de energievoorziening. Rekening houdend met toekomstige elektrische politievoertuigen zijn er twaalf laadpalen bij het pand geïnstalleerd. In het bureau is plaats voor 160 collega’s.

Politiebureau aan de Poldermolen niet meer in gebruik
Het vorige bureau aan de Poldermolen is verkocht en niet meer door de politie in gebruik. Los van deze nieuwe locatie, blijft voor burgers alles hetzelfde. De politie is te bereiken op de manieren die burgers al van ons gewend zijn. “Als u ons nodig heeft, zien we u graag tegemoet op ons nieuwe bureau!”

Dit is een bericht van onze mediapartner RTV Papendrecht