Nachtafsluiting Papendrechtsebrug op 26 september

Foto Linda Meesters

ROTTERDAM – Rijkswaterstaat voert in de nacht van dinsdag 26 september op woensdag 27 september een  functionele veiligheidstest uit op de Merwedebrug bij Papendrecht, ook wel Papendrechtsebrug genoemd. Tijdens deze nacht wordt getest of de technische installaties goed functioneren.

Het betreft het beweegbare deel van de Merwedebrug. De brug is hierdoor in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht vanaf dinsdagavond 22.00 uur tot woensdagochtend 05.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.De omleiding voor het wegverkeer is langs en boven de weg aangegeven. Het auto- en vrachtverkeer en openbaar vervoer worden omgeleid via de snelwegen A16/A15 bij knooppunt Ridderkerk. Sommige toeleiding wegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat al het verkeer tijdig van de weg is voordat de brug wordt afgesloten.

Fietsers en voetgangers
(Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug. Hierbij moet rekening worden gehouden met max. 30 minuten vertraging. De brug wordt tijdens de afsluiting ook niet bediend voor de scheepvaart. Hiervoor is een bericht aan de scheepvaart uitgegeven. Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over het passeren van de brug zodat de hulpverlening op peil blijft.

Omleiding gevaarlijke stoffenvervoer
Vervoerders van gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de A15 Gorinchem. Ook dit wordt aangegeven op de omleidingsborden.

Advies weggebruikers
Weggebruikers wordt geadviseerd de actuele verkeersinformatie te raadplegen, rekening te houden met extra reistijd, het reisgedrag aan te passen en de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen te volgen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie 

Bron: Rijkswaterstaat