Filmavond met ‘Mijn vriendin Anne Frank’ in Cascade

Hoofdrolspelers Aiko Beemsterboer en Josephine Arendsen. 

HENDRIK-IDO-AMBACHT Het is een traditie dat er in Cascade na afloop van de Dodenherdenking een voorstelling wordt gespeeld of een film wordt vertoond in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar is op donderdag 4 mei de filmvertoning van ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’. 

Het verhaal volgt Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929). Zij zijn boezemvriendinnen als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen de meisjes elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting in concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen. Gebaseerd op de ware vriendschap tussen Anne Frank en Hannah Goslar, van het door de nazi’s bezette Amsterdam tot aan hun schrijnende reünie in een concentratiekamp. 

Info
De avond vindt plaats na afloop van de Dodenherdenking en wordt mede mogelijk gemaakt door het 4-5 mei comité Hendrik-Ido-Ambacht en Oranjevereniging Wilhelmina Juliana. Donderdag 4 mei, aanvang 21.00 uur. De film duurt 103 minuten, bevat een korte pauze en is geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar. Kaartjes kosten 5,50 euro, reserveren kan online via www.stichting-cascade.nl

Bron: Cascade