Landelijke coronamaatregelen: Horeca om 22:00 dicht

Horeca in heel Nederland moet vanaf dinsdagavond 29 september 18:00 uur drie weken lang de deuren om 22:00 uur sluiten. Publiek is niet meer welkom bij sportwedstrijden op zowel professioneel als amateurniveau en winkel moeten weer deurbeleid gaan voeren, ontsmette karretjes aanbieden en tellen hoeveel mensen er in de winkel zijn. Dat maakten Minister President Mark Rutte en Minister de Jonge van Volksgezondheid bekend tijdens een vervroegde persconferentie maandagavond 28 september.

De reeks landelijke maatregelen zijn nodig om het coronavirus in te dammen.

Zoveel mogelijk thuis werken
Het dragen van mondkapjes wordt verplicht voor contactberoepen, zoals bij de kapper en bij de masseur. Ook moeten zij nu, net als de horeca, registreren wie er binnen is geweest. Ook wordt er weer geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken. Daar wordt zelfs op gehandhaaft, zo mag de overheid nu een te volle werkplek sluiten voor maximaal 14 dagen.

Geen grote groepen meer
Ook het sociale leven ondervindt gevolgen van de nieuwe en strengere maatregelen. Buiten mogen groeper niet groter meer zijn dan 40 personen. Binnen mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Wil je thuis bezoek ontvangen? Het dringende advies luidt dat men niet meer dan drie personen buiten het huishouden in huis heeft. Uitzonderingen zijn er voor onder andere onderwijs, kerken en uitvaarten. Ook mogen pretparken en sportgelegenheden meer dan 30 mensen ontvangen.

Klik hier voor alle maatregelen op een rijtje.