Kennismaken met Rotary Zwijndrechtse Waard

ZWIJNDRECHTBeide Rotaryclubs in de Zwijndrechtse Waard doen gezamenlijk mee aan de Week van de Open clubbijeenkomsten, die Rotary Nederland binnenkort organiseert. Hierop willen beide Rotaryclubs mensen op een laagdrempelige en eigentijdse manier kennis laten maken met Rotary. Eigentijds in de zin van dat geïnteresseerde personen zichzelf kunnen aanmelden voor deze kennismaking. In het verleden kon dit alleen op uitnodiging.

De leden van Rotary zetten hun professionele kennis en ervaring in om gezamenlijk een bijdrage aan de samenleving te leveren. Zij zetten zich in voor goede doelen in het gebied Zwijndrecht, Heejansdam en Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook in het buitenland. In Zwijndrecht zijn de jaarlijkse Bedrijvenloop, onderdeel van de Verkerkloop, en de Auto Rally voorbeelden van Rotary-projecten, die in de loop der jaren al meer dan een half miljoen Euro hebben opgebracht voor lokale goede doelen.

Internationale organisatie

Rotary is een internationale organisatie die in bijna alle landen ter wereld te vinden is. In totaal zijn er in de wereld ruim 46.000 clubs met bijna 1,5 miljoen leden. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Zo is Rotary in samenwerking met de Bill en Melinda Gates Foundation erin geslaagd om polio nagenoeg geheel uit de wereld te krijgen. Daarnaast wisselen Rotary leden onderling hun professionele kennis uit, vertellen over hun vak, luisteren naar presentaties tijdens de bijeenkomsten en zijn op persoonlijke vlak een waardevol klankbord voor elkaar.

Interessante spreker

Naast kennismaken met Rotary heeft men op de komende open clubbijeenkomst ook nog een interessante spreker. Het betreft Wim van de Camp, die een presentatie zal geven over de werking van het Europees Parlement. Wim is namens het CDA jarenlang lid geweest van het Europees Parlement. Wie geïnteresseerd is en aanwezig wil zijn op donderdag 23 maart kan zich tot 20 maart hiervoor aanmelden.

Open clubbijeenkomst Rotary

Waar: Restaurant Develpaviljoen, Parklaan 1 in Zwijndrecht

Wanneer: Donderdag 23 maart tussen 17.45 en 20.00.

Aanmelden: tot 20 maart bij het Rotary secretariaat paul.rinkel@gmail.com