Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden

UTRECHT – Wie als jongere het huis uit gaat krijgt bij het vinden van een woonruimte meestal hulp van zijn ouders, vrienden of familie. Er zijn echter ook jongvolwassenen tussen de 18 en 23 jaar die dat sociale netwerk niet hebben en toch graag op eigen benen willen staan en nog een tussenstap nodig hebben naar zelfstandigheid.  Hiervoor zoekt Kamers met Aandacht naar mensen die graag een kamer willen verhuren aan een jongere.

Iedereen die een koop- of huurwoning heeft kan verhuurder worden voor een Kamer met Aandacht. Of het nu een extra slaapkamer met gedeelde voorzieningen of een zolderkamer met eigen keukenblokje is. Zij  kunnen nu ook kleine verbouwingskosten vergoeden, als dit het verhuren van een Kamer met Aandacht mogelijk maakt of zelfs een tiny house in de tuin plaatsen en aansluiten.

Gebruik van gemeenschappelijke ruimten
Sommige verhuurders vinden het prima als de jongere gedeelde ruimtes gebruikt, terwijl anderen dat niet fijn vinden. Kamers met Aandacht heeft de mogelijkheid om kleine verbouwingskosten te vergoeden indien dit het verhuren van een Kamer met Aandacht mogelijk maakt. Wil men bijvoorbeeld de keuken liever privé houden dan is het plaatsen van een kitchenette met wateraansluiting op de kamer mogelijk. Ook het plaatsen van een douchecabine behoort tot de mogelijkheden. De organisatie denkt daarin graag mee in kansen en ondersteunen verhuurders bij de praktische uitvoering.

Voorbeeld van een kitchenette

Kennis maken met de huurder
Kamers met Aandacht bemiddelt voor jongvolwassenen 18 tot 23 jaar die met hun toekomst bezig zijn maar geen sociaal netwerk hebben. Wie ze wil leren kennen kan op de website van de organisatie de profielen van de zoekende jongeren vinden. De jongere betaalt zelf de huur, studeert, loopt stage en/of werkt en wordt de eerste zes maanden begeleid door een zorgaanbieder. De verhuurder word begeleid door een coördinator en bij noodsituaties is Kamers met Aandacht 24/7 voor hun bereikbaar.

Online informatiebijeenkomst
Op 27 juni is er een korte online informatiebijeenkomst over Kamers met Aandacht. Wie interesse heeft kan zich aanmelden via www.kamersmetaandacht.nl.  Wie een kamer heeft die men wilt verhuren kan  contact opnemen met coördinator van deze regio mirjam@kamersmetaandacht.nl.

Mirjam van den Hoek, coördinator Kamers met Aandacht

Bron: Kamersmetaandacht