Geen vuurwerkshow tijdens jaarwisseling

DORDRECHT/ZWIJNDRECHT – Burgemeester Hein van der Loo (Zwijndrecht) en burgemeester Wouter Kolff (Dordrecht) hebben samen besloten het gezamenlijke vuurwerk tijdens de jaarwisseling niet door te laten gaan. Volgens hen is het door de snelle toename van het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames niet verantwoord om mensen bij elkaar te brengen. Het zou dit jaar voor het eerst zijn dat Dordrecht en Zwijndrecht gezamenlijk met een vuurwerkshow vanaf het Drierivierenpunt oud en nieuw zouden vieren.

Het kabinet heeft eind vorige week de verkoop- en het afsteken van vuurwerk komende jaarwisseling verboden. Dit om een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Het tijdelijk vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F1-catogorie.

Van der Loo en Kolff hopen dat dit de laatste jaarwisseling is waarbij maatregelen getroffen moeten worden om het coronavirus tegen te gaan. Ze hopen de volgende jaarwisseling samen met vele andere te kunnen kijken naar het gezamenlijke vuurwerk op het Drierivierenpunt.