Feestelijk Zomerfestijn in Huis Van Gijn

Foto Huis van Gijn. Beleef het verleden.

DORDRECHT – Na het succesvolle Winterfestijn afgelopen kerstvakantie, wordt er in Huis van Gijn op zondag 4 juni a.s. een zomereditie georganiseerd. Ditmaal een tuinfeest waarin de bezoekers teruggaan naar de periode rond 1900. In het museumhuis komt men medegasten tegen en het personeel dat druk bezig is met de voorbereidingen. De historische personages vertellen graag over wat er allemaal bij zo’n deftig tuinfeest kwam kijken.

Feesten en partijen horen bij een leven op stand rond 1900. De Van Gijns organiseerden ze regelmatig voor familie en vrienden. In de zomer ontvingen zij hun gasten in de tuin. De gastheer en gastvrouw hadden maar één taak: de gasten zo goed mogelijk bezighouden. Gasten kletsten en dansten in het gras. De kinderen vermaakten zich met spelletjes en verkleedspullen. Ondertussen werd er vrijwel voortdurend geluncht, want de buitenlucht maakt hongerig. Toch golden ook hier strenge etiquetteregels over bijvoorbeeld de kleding die men droeg, wat er gegeten werd en hoe dit geserveerd werd. Wie als gast naar het Zomerfestijn komt, ervaart het allemaal. Het is een uitje voor de hele familie met ouderwetse spelletjes, een creatieve activiteit, verkleedpartijen en een historische proeverij.

Info
Zomerfestijn op zondag 4 juni in museum Huis van Gijn, Nieuwe Haven 29-30, Dordrecht
Entree voor kinderen t/m 18 jaar is gratis, voor volwassenen gelden reguliere entreegelden en kortingspassen, zoals Museumkaart, Rotterdam- en Dordtpas. Tickets zijn te bestellen via www.huisvangijn.nl.

Bron: Huis van Gijn