Crisisnoodopvang in Havenkerk met 50 plekken voor Oekraïners

ATOS archieffoto

ALBLASSERDAM – In de Havenkerk in Alblasserdam wordt extra ruimte gemaakt om korte crisisnoodopvang te bieden aan ongeveer 50 Oekraïense vluchtelingen. In de Havenkerk biedt de gemeente al langere tijd noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen met ongeveer 80 plekken.

Omdat er op dit moment in Nederland te weinig opvangplaatsen voor vluchtelingen zijn, heeft de staatsecretaris gevraagd om landelijk nieuwe opvangplekken te regelen. In de locatie Havenkerk is in de recreatieruimte plek gevonden voor 50 crisisnoodopvangplekken (CNO), naast de huidige noodopvangplekken (NO). Naar verwachting is de locatie in het weekend van 4-5 november 2023 klaar om de vluchtelingen op te vangen.

Dringend extra opvangplaatsen
Op dit moment zijn er in Nederland te weinig opvangplaatsen voor vluchtelingen. In een brief heeft staatssecretaris Van der Burg aan Nederlandse gemeenten een dringend verzoek gedaan om nieuwe opvangplekken beschikbaar te stellen. In het voorjaar moeten er 97.000 noodopvangplekken zijn in Nederland. Op dit moment zijn er 83.000 plekken maar dat is te weinig. De plekken die er zijn, zijn bezet. De staatssecretaris vraagt de gemeenten tijdelijk extra crisisnoodopvangplekken (CNO) te maken. Voor Zuid-Holland Zuid betekent dit 200 extra plekken.

Bron Veiligheidsregio ZHZ