30 verenigingen in de streek vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie 

ZWIJNDRECHT – De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het 4e jaar op rij doen er steeds meer clubs mee in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Heerjansdam. Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten.

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”

Lokale steun voor het verenigingsleven
Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot badminton en van showband tot tafeltennisvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Dit jaar doen in deze streek de volgende clubs mee:
In Zwijndrecht: Showband Jong-Holland, chr. muziekver. Celebration, Devel Heroes, O&O Gmynastics, RSV De Hoge Devel, HSV Zwijndrecht, S.V. Conventus, ABC-Swindregt en Repair Café Zwijndrecht, Twirlteam Accelerando.
In Hendrik-Ido-Ambacht: ASWH, Serve71, IFC-Ambacht, Volleybalver. Switch’89, Just Dymph, Gymnastiekver. Souplese en DUS DANS.
In Heerjansdam: Voetbalver. Heerjansdam, Scouting Ooievaarsgroep, muziekver. EMM en RSC Horses & Co.

Van klop-klop naar WhatsApp 
Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan. Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land. De Grote Clubactie kent daarbij het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steunt men met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak men zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.

Bron: Grote Clubactie