16.9 C
Zwijndrecht
vrijdag 21 juni 2024

Nieuws uit onze streek

Politie filmt krankzinnige achtervolging, automobilist met 230 km per uur op de vlucht

Een automobilist wordt verdacht van vier keer poging doodslag nadat hij levensgevaarlijke manoeuvres uithaalde tijdens een achtervolging door de politie. De man reed op 7 april met snelheden van meer dan 230 kilometer per uur uit Hoek van Holland. De dollemansrit eindigde in Amsterdam. Hij werd achtervolgd door een politiehelikopter en tientallen politiewagens en -motoren. De politie heeft woensdag videobeelden van de achtervolging...

Zorg dé banenmotor in de Drechtsteden: honderden mensen gezocht

De zorg- en welzijnssector is van alle sectoren de absolute nummer één als het gaat om werk in onze streek. De afgelopen jaren is… Lees het hele artikel op www.streeomroep56.nl.

Opnieuw grote stroomstoring in Drechtsteden

Opnieuw heeft een kortstondige stroomstoring grote delen van de regio getroffen. De stroomstoring vond plaats tussen… Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Woningbouw zorgenkindje, zo staat het er nu voor in de streek

Het inhalen van de woningachterstand in de Drechtsteden blijft een grote opgave. De provincie Zuid-Holland moet… Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Chemours stoot tóch PFAS uit tijdens stroomstoring

REGIO – De fabriek van Chemours heeft tóch PFAS uitgestoten tijdens de stroomstoring van afgelopen maandag. Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Papendrecht verdubbelt bijdrage aan vuurwerkshow Drierivierenpunt

PAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht betaalt opnieuw mee aan de grote vuurwerkshow en het aftelmoment die tijdens de jaarwisseling plaatsvinden op en bij het Drierivierenpunt. Lees het hele verhaal op www.streekomroep56.nl.

112-Nieuws: keukenbrand, man met voet in machine en boom valt op auto

REGIO – Een vrouw heeft dinsdagochtend brandwonden opgelopen bij een keukenbrand in de Elzenlaan in Dordrecht. Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Gemeente Ridderkerk start pilot met kabelgoottegels

RIDDERKERK – Het aantal elektrische voertuigen in de gemeente neemt toe. Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Bezoekersrecord bij zonnig Wantijweekend

DORDRECHT – De tweedaagse Wantijfestiviteiten in Dordrecht hebben een succesvolle editie achter de rug. Lees het hele artikel op www.streekomroep56.nl.

Hulpdiensten rukken massaal uit naar Chemours na stroomstoring

DORDRECHT – Ook chemiebedrijf Chemours aan de Baanhoekweg in Dordrecht heeft maandagochtend last gehad van de stroomstoring. Dat zorgde ervoor dat… Lees het hele bericht op www.streekomroep56.nl

Kortstondige stroomstoring treft 30.000 huishoudens in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN – In grote delen van de Drechtsteden is op maandagmorgen de stroom voor tien minuten uitgevallen.Lees het verhaal op www.streekomroep56.nl.

Melding autobrand A15 loos alarm

RIDDERKERK – Zondagmorgen zijn de hulpdiensten rond 09.10 uur uitgerukt naar een autobrand op de A15. Ter hoogte van knooppunt Ridderkerk Zuid kwam rook onder een personenauto uit. Terwijl de hulpdiensten nog onderweg waren werd ook gemeld dat er een sterke benzinelucht in het voertuig geroken werd. Ter plaatse heeft de brandweer direct een onderzoek ingesteld. Al gauw kon de conclusie worden getrokken...

Samenwonen zonder direct gekort te worden op de uitkering

DRECHTSTEDEN - Inwoners van de Drechtsteden - met een bijstandsuitkering - konden vanaf 1 juni 2023 samenwonen zonder dat ze direct gekort werden op hun uitkering. In eerste instantie was Samenwonen op Proef een pilot van een jaar. Op basis van positieve ervaringen heeft de Sociale Dienst Drechtsteden besloten om inwoners deze mogelijkheid te blijven aanbieden. “Wanneer inwoners gaan samenwonen kan de uitkering...

Samenwonen zonder direct gekort te worden op uitkering blijft mogelijk

DRECHTSTEDEN – Inwoners van de Drechtsteden – met een bijstandsuitkering – kunnen vanaf 1 juni 2023 samenwonen zonder dat ze direct gekort werden op hun uitkering. In eerste instantie was Samenwonen op Proef een pilot van een jaar. Op basis van positieve ervaringen heeft de Sociale Dienst Drechtsteden besloten om inwoners deze mogelijkheid te blijven aanbieden. “Wanneer inwoners gaan samenwonen kan de uitkering...

Als een jongere ‘kankert’ in de supermarkt, slaat Marc hem een gebroken neus

REGIO – Een zoon doet boodschappen met zijn bejaarde moeder. Hij ergert zich mateloos aan jongeren die schelden met het woord ‘kanker’. Als hij hen aanspreekt, ontstaat er een knokpartij in het gangpad. Marc* ziet er anders uit dan de gemiddelde verdachte. Zijn ribfluwelen jasje en bijzondere brilmontuur geven hem een artistieke uitstraling. Zijn stem is diep en hij formuleert zijn zinnen zorgvuldig....