STREEKNIEUWS – Na een feestelijke Koningsdag kun je op zondag 28 april ultieme rust ervaren tijdens de stiltewandeling op natuureiland Tiengemeten. Dit is dé ideale plek om je hoofd leeg te maken. Tijdens de stiltewandeling en spreek andere zintuigen aan dan tijdens een gewone wandeling. Een ervaren coach van Natuurmonumenten begeleidt de wandeling en stopt regelmatig voor een geleide meditatie. Door te luisteren naar wat in de natuur gebeurt – vogels die fluiten, het water en de wind – ervaar je ultieme rust. Een bijzondere ervaring waar je nog lang met een glimlach aan terug zult denken.

Stilte

Ondanks dat we weinig écht stil zijn, is het zó goed voor je. Het zorgt er namelijk voor dat je minder in je hoofd leeft, maar écht stil staat bij je gevoel. Het maakt je hoofd leeg en zorgt voor ontspanning. Het wandelen in stilte, waarbij regelmatig gestopt wordt voor een geleide meditatie, voelt eerst misschien even vreemd en onwennig. Maar al gauw sta je open voor nieuwe waarnemingen, zoals je ademhaling, de grond onder je voeten, de geluiden om je heen, de kleuren in de natuur en het gevoel van de wind op je huid.  ervaar je andere sensaties dan gebruikelijk: aandacht voor je adem, voor de grond onder je voeten, voor de geluiden om je heen, voor de kleuren groen in de natuur en voor het gevoel van de wind op je huid. Door te voelen en te luisteren naar wat er gebeurt, kom je helemaal tot rust.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten:www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. De stiltewandeling begint met de overtocht met de pont om 10.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). De wandeling start om 10:15 uur in het bezoekerscentrum en duurt ongeveer 1,5 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 voor de stiltewandeling, niet-leden € 9,00. Niet geschikt voor kinderen.