Stemwijzer voor Zwijndrecht online

ZWIJNDRECHT – Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Om de inwoners van Zwijndrecht en Heerjansdam te helpen bij het maken van hun stemkeuze is vanaf 25 februari 2022 de online stemwijzer beschikbaar: www.mijnstem.nl/zwijndrecht. Aan de hand van stellingen krijgen kiezers snel inzicht in partijstandpunten. 

De stellingen gaan over thema’s en plannen die in Zwijndrecht spelen. Denk aan wel of niet bouwen in het buitengebied, verkeer over de Blauwe Brug, meer groen of meer parkeerplaatsen, openingstijden winkels, een windmolen op Kijfhoek, etc. De stemwijzer laat goed zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen. Dat maakt het kiezen makkelijker.

Hoe werkt het?
De invuller kan met een schuifbalk bepalen in hoeverre hij/zij het eens of oneens is met een stelling. Ook is het mogelijk om per stelling de standpunten van de partijen te lezen. Na het invullen ziet de kiezer met welke partij(en) de meeste overeenstemming is.

De stemwijzer Zwijndrecht is online in te vullen via www.mijnstem.nl en vervolgens de postcode in te voeren. Of ga direct naar de stemwijzer Zwijndrecht: www.mijnstem.nl/zwijndrecht.