STREEKNIEUWS- Met de mooie weersvoorspelling in het vooruitzicht, gaat het nieuwe seizoen op natuureiland Tiengemeten komend weekend al van start. Vanaf zaterdag 30 maart zijn de faciliteiten op het eiland weer open van dinsdag t/m zondag. Het infopunt in de haven in Nieuwendijk en het bezoekerscentrum op Tiengemeten heten de bezoekers weer van harte welkom voor een heerlijke dag in de natuur. Speelnatuur is vanaf woensdagmiddag 3 april weer open na een lange winterslaap! Hier kunnen gezinnen terecht woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Tijdens vakantieperiodes zijn er ruimere openingstijden.

Voor ieder wat wils

Het vakantiegevoel ontstaat al op de pont die je naar het eiland brengt. Weg uit de hectiek van alledag. Met een bestemming een weids eiland vol vogels, bevers en Schotse hooglanders. Eenmaal op het natuureiland Tiengemeten start het avontuur als wandelaar, fietser, cultuurliefhebber of kleine ravotter. Wandelaars kunnen kiezen uit routes van 4 tot 10 kilometer. Fietsers kunnen een eigen fiets gratis meenemen op de pont of bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten een fiets of een tandem huren. In het bezoekerscentrum kun je ook terecht voor alle informatie over het eiland, een kopje koffie of thee met wat lekkers of leuke souvenirs. Kinderen kunnen zich uitleven in Speelnatuur van OERRR: 4,5 hectare ruig natuurterrein waar ze naar hartenlust kunnen ravotten en vies worden. Voor de allerkleinsten is er een veilig Ukkie-eiland. Geen zin om te ravotten, maar wil je iets leren over de natuur? Ga naar het bezoekerscentrum voor de spannende ontdekkingstocht! Liever iets actiever? Doe dan de Boswachter Bootcamp. Die haal je ook in het bezoekerscentrum.

Activiteiten

Het hele jaar door organiseert Natuurmonumenten natuuractiviteiten op Tiengemeten. Wandelend, fietsend, varend of in de huifkar van boer Piet. Op zoek naar beversporen, fotografie en meditatie: het programma is zeer divers. Voor kinderen zijn er OERRR-activiteiten in Speelnatuur. Ook voor groepen of vergaderarrangementen zijn er verschillende mogelijkheden.

Informatie

Informatie over de mogelijkheden op Tiengemeten is de vinden op de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten.