Start bouw 37 woningen Het Oude Ambacht, De Volgerlanden-Oost in Hendrik-Ido-Ambacht  

HENDRIK-IDO-AMBACHT – In het sfeervolle dorpje De Straatjes komen 37 nieuwe woningen Het Oude Ambacht. Inmiddels is de eerste paal geslagen en zijn de bouwvoorbereidingen gestart. Dit is op 19 mei gevierd samen met de toekomstige bewoners, wethouder André Flach van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Paul Opstal van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Het Oude Ambacht is onderdeel van de ontwikkelingen in De Volgerlanden-Oost, ten oosten van de Vrouwgelenweg in Hendrik-Ido-Ambacht.
 
Het Oude Ambacht ligt in De Straatjes, een van de vier dorpjes in Volgerlanden-Oost. Dit is het laatste deelgebied in de nieuwe wijk De Volgerlanden. De dorpjes – De Laantjes, De Straatjes, De Hofjes en De Erfjes – ontlenen hun karakter aan de straat of het gebied waar ze aan liggen. De Straatjes is te herkennen aan de smalle straatjes en pleintjes met speelplekken.
 
Wethouder André Flach: “De rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen in Het Oude Ambacht zorgen voor een rijke variatie aan woningtypes in De Volgerlanden-Oost. In De Straatjes is veel groen, water en volop ruimte voor de bewoners om elkaar te ontmoeten. Dit past goed in de sfeer van het dorpse wonen in Hendrik-Ido-Ambacht.”
 
Ontmoeten in een duurzame omgeving
Paul Opstal, senior ontwikkelaar bij BPD: “In Het Oude Ambacht staat ontmoeten centraal. Auto’s zijn te gast in dit charmante buurtje, waar de straten namen van oude ambachten dragen. De knusse voortuinen, bankjes bij de voorgevel en de speelpleintjes in de openbare ruimte dragen daar allemaal aan bij. Met eigentijdse details is variatie aangebracht in de architectuur van de huizen. Alle woningen in Het Oude Ambacht zijn inmiddels verkocht.”
 
De woningen worden gebouwd zonder gasaansluiting, en beschikken over de nieuwste duurzame installaties voor verwarming en het opwekken van elektriciteit. De woningen hebben een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,26, worden uitgerust met zonnepanelen en aangesloten op een duurzaam warmtenet. Een warmteterugwinningsinstallatie zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat bij het ventileren van de woning.
 
Over De Volgerlanden
Ongeveer 23 jaar geleden startten de gemeente en diverse ontwikkelaars met de ontwikkelingen in Hendrik-Ido-Ambacht: De Volgerlanden. Inmiddels leeft de wijk en genieten vele diverse bewoners van het leven in een ruim opgezette wijk met veel volwassen groen en water. Het hart van De Volgerlanden wordt gevormd door het grote Sophiapark. Het woningaanbod en de architectuur zijn afwisselend en het voorzieningenniveau is goed. Naast veel water en groen profiteren de bewoners van scholen, zorgvoorzieningen en een nieuw winkelcentrum in de buurt. De Volgerlanden-Oost is een deelgebied aan de oostkant van de Vrouwgelenweg. Hier komen circa 1300 woningen.