Stadstuinen: een levendige plek voor iedereen

ZWIJNDRECHT – De ontwikkelaar voor het project Stadstuinen, het lege terrein op de hoek van de Koninginneweg en Jan Steenstraat, is bekend. Het college van Zwijndrecht heeft projectontwikkelaar en bouwer Van Wijnen gekozen om de woningen en appartementen te ontwerpen en bouwen. Een volgende stap voor Diztrikt!

Stadstuinen is één van de projecten binnen Diztrikt. Onder die naam wordt de omgeving rond het station van Zwijndrecht de komende jaren groots aangepakt en opnieuw ingericht. Op het terrein van Stadstuinen wordt straks het project “Wijck” gerealiseerd, zoals het project komt te heten. Binnen Wijck komen 55 eengezinswoningen en appartementen met eigen parkeergelegenheid en deelmobiliteitsoplossingen. En op de begane grond komt de Wijckkamer, een collectieve ruimte waar bewoners terecht kunnen voor bijvoorbeeld een kop koffie of een gezellig praatje.  

Ontwikkelaar Lee Pors (Van Wijnen): “We zijn erg blij dat we samen met de gemeente aan de slag mogen op deze bijzondere plek. We kijken ernaar uit om op deze locatie een mooi nieuw stuk stad van waarde te mogen creëren. Wij zetten ons in voor een gebouw dat goed past in de omgeving.”

Plan sluit aan bij wensen
De ambities voor het gebied zijn hoog en daar geeft Van Wijnen een goede invulling aan. Het plan van aanpak is van hoge kwaliteit. Het getuigt van een heldere en goed doordachte visie en er is oog voor draagvlak in de omgeving.

Wethouder Robert Kreukniet (Ruimtelijke Ontwikkeling): “Het plan van Van Wijnen sluit goed aan bij de wensen voor dit gebied. Het wordt een levendige plek waar wonen, ontmoeten en ontspannen samenkomen. Een plek voor iedereen. Ook is er veel aandacht voor biodiversiteit en groen. Een mooie stap voor Zwijndrecht; we kijken uit naar de samenwerking met van Wijnen.”

Het Wijckgevoel
Het stoere industriële karakter, passend bij de historie en de identiteit van Zwijndrecht, is kenmerkend voor de plek. De Wijck wordt een plek waar woningen, voorzieningen en groen ineengrijpen. Bewoners ontmoeten elkaar én de natuur in de collectieve (buiten)ruimtes. Hier stimuleren we sociale cohesie. Een uitnodigende plek voor iedereen, waar bezoekers welkom zijn en bewoners zich thuis voelen. Stads en groen. Dát is het Wijckgevoel.

Presenteren aan buurt
De komende maanden wordt het plan voor de Stadstuinen verder uitgewerkt. Zodra dit klaar is krijgen de buurtbewoners een presentatie. Zij ontvangen hier in het voorjaar een uitnodiging voor.

Meer informatie?
In de bijlagen hieronder vindt u twee impressies. Meer informatie over Stadstuinen vindt u op www.diztrikt.nu.