Soy Kroon speelt solovoorstelling ‘nu ik je zie’ in Cascade

HENDRIK-IDO-AMBACHT –   Solo Stories brengt verhalen die gehoord moeten worden. Vrijdag 24 februari gaat het om ‘Nu ik je zie’, het verhaal van Merlijn Kamerling, gespeeld door multitalent Soy Kroon.

In 2020 schreef Merlijn Kamerling het boek ‘Nu ik je zie’, over de zoektocht naar zijn overleden vader en zijn eigen identiteit. Acteur en muzikant Antonie Kamerling stapte in 2010 uit het leven. Jarenlang wilde Merlijn niets lezen, kijken of horen dat met Antonie van doen had. Dat veranderde toen hij ouder werd en het gevoel had dat zijn leven soms nog steeds stilstond, mogelijk doordat hij eigenlijk niet zoveel over zijn vader wist. Merlijn besloot om met familie en vrienden van zijn vader te praten om zo een beter beeld van hem te krijgen.

Het boek van Merlijn gaat over een twintiger die tien jaar na de dood van zijn vader op zoek gaat naar zijn eigen identiteit. Een verhaal over uitgestelde rouw en volwassen worden. Productiehuis Solo Stories bewerkte het boek van Merlijn tot een aangrijpende theatermonoloog, dat wordt opgevoerd door Soy Kroon.

Vrijdag 24 februari, 20.15 uur. Kaarten kosten 24 euro, inclusief drankje. Meer info en reserveren via de website:  www.stichting-cascade.nl.

Foto: Annemieke van der Togt