Solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ online te zien

HENDRIK-IDO-AMBACHT –  De solovoorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ is op vrijdag 4 juni om 20.30 uur eenmalig als online voorstelling te zien. In samenwerking met het Zaantheater en een aantal theaters in het land, waaronder Cascade, maakte productiehuis Solo Stories dit eerder bekend.

Solo Stories brengt solovoorstellingen gebaseerd op een persoonlijk, waargebeurd verhaal. De voorstellingen worden gespeeld in kleine en middelgrote theaterzalen, met de acteur of actrice zo dicht mogelijk op het publiek. Eerder was in Cascade de voorstelling ‘Ma’ (naar het boek van Hugo Borst, gespeeld door Eric Corton) een groot succes. Cascade ondersteunt dit bijzondere productiehuis heel graag bij het maken van mooie producties, vandaar dat wij deze online voorstelling onder de aandacht brengen. De voorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ ging in het theater in première, maar helaas moest de tournee vanwege de coronamaatregelen worden beëindigd. Alle samenwerkende theaters slaan de handen ineen om op 4 juni alsnog een bijzondere theaterervaring mogelijk te maken voor iedereen die de voorstelling heeft gemist of opnieuw wil beleven.

Over de voorstelling
Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind. ‘Doet sneeuw pijn’ is een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen. Pers en publiek reageerden enthousiast op de voorstelling. De Volkskrant, Dagblad van het Noorden en Theaterparadijs gaven ‘Doet sneeuw pijn’ ieder 4 sterren.

‘Doet sneeuw pijn’ is geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel en gebaseerd op het gelijknamige boek van Carolien Spaans, dat in augustus 2018 verscheen bij uitgeverij Lebowski. Actrice Saskia Temmink (o.a. ‘De vloer op’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Oud Geld’) speelt ‘Doet sneeuw pijn’. Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk een online inleiding te volgen van dramaturg Annemiek Lely.

De online voorstelling van ‘Doet sneeuw pijn’ is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Kickstart Cultuurfonds. Vrijdag 4 juni, 20.30 uur. Kaarten kosten 9 euro en zijn te bestellen via https://zaantheater.nl/tickets/online-voorstelling-doet-sneeuw-pijn/

Foto: Annemieke van der Togt