Sociale Dienst Drechtsteden bouwt haar fysieke dienstverlening op

STREEKNIEUWS – De landelijke maatregelen als gevolg van het coronavirus versoepelen. Ook de Sociale Dienst Drechtsteden gaat de fysieke dienstverlening opbouwen. Met gepaste maatregelen is het vanaf woensdag 1 juli weer mogelijk de sociale dienst aan de Spuiboulevard te bezoeken zonder afspraak.

In juni was de sociale dienst al de hele dag open voor afspraken, maar vanaf woensdag 1 juli is het ook weer mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen op het Werkplein van 09.00 tot 17.00 uur. Klantcomputers gebruiken of kopiëren of printen op het Werkplein is helaas nog niet mogelijk vanwege hygiënemaatregelen.

Gepaste maatregelen

De ruimten zijn aangepast zodat 1,5 meter afstand houden mogelijk is en waar nodig zijn plexiglas schermen geplaatst. Daarnaast zijn er hygiënezuilen aanwezig. Verder gelden, zowel voor medewerkers als bezoekers, de landelijke maatregelen van het RIVM: niet komen bij ziekte of verkoudheid van jezelf of huishouden, geen handen schudden, 1,5 meter afstand houden, niezen en hoesten in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en vaak de handen wassen.

Persoonlijk contact maakt het verschil

Eerder was het Werkplein van de sociale dienst alleen geopend voor spoedgevallen in de ochtend. Klanten die normaal gesproken dagelijks langskwamen, konden niet meer terecht met hun vragen of problemen. Ze waren aangewezen op e-mail en telefonisch contact. Medewerkers van de dienst deden en doen er alles aan om hen te helpen maar persoonlijk contact maakt, gezien de problematiek die soms speelt, echt het verschil. Tegelijkertijd versoepelden de landelijke maatregelen. Daarom besloot de sociale dienst haar fysieke dienstverlening weer langzaam

op te bouwen.