Samen werken aan de toekomst van Ambacht

HENDRIK-IDO-AMBACHT- Hoe verandert onze gemeente de komende twintig jaar en wat betekent dat voor onze leefomgeving? Deze vragen staan centraal tijdens de 2e participatieronde die gemeente Hendrik-Ido-Ambacht organiseert voor de vorming van de nieuwe omgevingsvisie. Inwoners, ondernemers, vrijwilligers en professionals zijn uitgenodigd om in een serie bijeenkomsten (‘Ontmoetingen’) op 20 en 29 april en 25 mei samen in gesprek te gaan over wat zij in hun omgeving en leven belangrijk vinden. Zo wordt de omgevingsvisie niet alleen een visie van de gemeente, maar van iedereen.

Meepraten over thema’s

Tijdens de 1e participatieronde konden de Ambachters meedoen via het participatieplatform de Wijkprikker. Tijdens de Ontmoetingen gaan we verder in gesprek. De thema’s komen uit het voortraject èn de opgaven van de gemeente. Bijvoorbeeld over wonen en voorzieningen in uw omgeving, gezond leven, werken en ondernemen in de gemeente. Of groen, water en het klimaat. Hebben we straks in elke wijk genoeg voorzieningen? Hoe kunnen we de leefbaarheid en veiligheid verbeteren? En hoe werken en ondernemen we straks in onze gemeente?

Aanmelden

De Ontmoetingen voor de omgevingsvisie zijn op dinsdagavond 20 en donderdagavond 29 april. Op dinsdagavond 25 mei is de afsluitende Slotontmoeting. Alle bijeenkomsten zijn van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Om de RIVM-richtlijnen te waarborgen zullen de Ontmoetingen in april digitaal plaatsvinden. Voor de Slotontmoeting in mei wordt bekeken wat dan mogelijk is. Geïnteresseerden kunnen zich op www.eventbrite.nl/d/online/hendrik-ido-ambacht/ aanmelden voor de Ontmoetingen.

Stellingen

In aanloop naar de Ontmoetingen kunnen Ambachters al reageren op stellingen die de gemeente op haar sociale media plaatst, zoals:

“Er zijn voldoende woningen voor starters, doorstromers en senioren in onze gemeente.”
“Ambacht moet groener worden, ook als dit ten koste gaat van bijvoorbeeld parkeerplaatsen.”
“Ik wil meer zelf initiatief nemen en mij meer inzetten voor mijn eigen buurt.”

“Ik voel mij thuis in Ambacht.”

Reageren de stellingen kan online door een reactie te plaatsen bij de berichten en/of via e-mail (omgevingsvisie@h-i-ambacht.nl).

Meer informatie: www.h-i-ambacht.nl/omgevingsvisie