Ruim 1250 scholieren bezoeken STO Techniek Belevingsdagen

ZWIJNDRECHT – Op 22 en 23 februari 2023 organiseert STO (Sterk Techniekonderwijs) noordelijke Drechtsteden de eerste Techniek Belevingsdagen in de parkeergarage van het Loket Zwijndrecht.

Doelstelling van deze dagen is leerlingen in de leeftijd van 11-13 jaar te laten beleven wat techniek betekent. We willen laten zien dat techniek heel breed is en interessant kan zijn om voor te kiezen. Dat techniek zich ontwikkelt en innoveert. Uiteindelijk hopen we met deze dagen meer leerlingen in het techniek onderwijs te mogen verwelkomen.

Ruim 1250 leerlingen van klas 1 van het voortgezet onderwijs bezoeken meer dan 25 technische bedrijven. Ze kunnen techniek zien, beleven en zelf doen! Bij aankomst worden de leerlingen getrakteerd op een korte theatervoorstelling met als thema “Techniek is overal” Op bijzondere wijze worden de leerlingen meegenomen in de techniek.

Na het theater gaan de leerlingen de vloer op. Zowel binnen als buiten kunnen zij bedrijven bezoeken en techniek beleven. Vrijwel alle technische branches zijn vertegenwoordigd.