Rotary haalt 15.000 euro op voor basisscholen

ZWIJNDRECHT – Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel organiseerde zaterdag voor de 18e keer de jaarlijkse Rotary Rally. Voor de Rotary was het belangrijkste doel geld inzamelen voor een goed doel. Dat was dit keer de Stille Armoede onder Basisschoolleerlingen. De scholen maken  in toenemende mate mee dat leerlingen moeten afhaken bij activiteiten waarvoor een ouderbijdrage nodig is. De zaterdag gehouden Rotary Rally leverde een nettobijdrage van 15.000 Euro op.

Dit geld wordt onder verantwoordelijkheid van de Gemeente Zwijndrecht in samenwerking met de Stichting Leergeld Drechtsteden besteed om op basisscholen alle leerlingen te kunnen laten deelnemen aan schoolactiviteiten zoals schoolreisjes en zomerkampen. Rotaryvoorzitter Marion Haverkamp kon met trots de cheque uitdelen aan wethouder Tycho Jansen van de Gemeente Zwijndrecht, die voor deze gelegenheid speciaal vergezeld werd door Jeugd Burgemeester Melle Kramer.

De rally werd gehouden in West-Brabant in de gemeenten Zevenbergen en Moerdijk en had een lunch break bij Breda International Airport. Bijna 40 equipes verschenen aan de start die traditioneel bij Florensis aan de Langeweg in Hendrik-Ido-Ambacht plaatsvond. De finish was weer bij Ames Autobedrijf in Zwijndrecht. De deelnemers begonnen met een oriëntatierit met tal van cryptische opdrachten, gevolgd door een pijlenrit.

Na de lunch werd een bolletje-pijltje rit gereden met tegelijk de opdracht om onderweg zes afbeeldingen te herkennen die de equipes op een foto eekregen bij de start. Na in totaal bijna 100 kilometer te hebben afgelegd werd bij Ames Autobedrijf aan de equipes uitleg gegeven over de diverse opdrachten tijdens de route. Hierbij sneuvelde bij menige equipe de ambitie op een hoge klassering. Algemeen winnaar werd de equipe Wimde Hoog – Ralf de Hoog.