Reizen met de Drechthopper en de Wijkhopper vanaf 2 juni 2020

ozedf

STREEKNIEUWS – Op dinsdag 2 juni gaat, net als het regulier openbaar vervoer, het doelgroepenvervoer weer van start. Dat betekent dat reizen met de Drechthopper en Wijkhopper ook weer mogelijk is. Dit gaat wel op een iets andere manier, dan voor de coronacrisis.

Voorzorgsmaatregelen

Om veilig met de Drechthopper en Wijkhopper te kunnen reizen, is een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen. Deze maatregelen hebben als doel om het gevaar van besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Op deze manier wordt voldaan aan de voorwaarden van de landelijke overheid én sluit het aan bij de eisen die de ‘1 ½ -meter samenleving’ aan het openbaar vervoer stelt.

Wat verandert?

Voor mensen die geen dringende reden hebben om te reizen, geldt het advies om thuis te blijven. Dat geldt ook voor diegenen die (lichte) verkoudheidsklachten, koortsverschijnselen of keelpijn hebben. Bij het reizen met de Drechthopper en Wijkhopper is de reiziger verplicht een mondkapje te dragen en deze zelf aan te schaffen. Vanwege het besmettingsgevaar van contant geld is reizen met genoemde vervoermiddelen in principe alleen mogelijk met een automatische incasso. In uitzonderingsgevallen is reizen op rekening mogelijk (factuur achteraf). Wat er verder aan voorzorgsmaatregelen is getroffen en welke rol reizigers daarbij spelen is na te lezen op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden, zie ‘Nieuws’ op www.socialedienstdrechtsteden.nl.   

Extra informatie Drechthopper en Wijkhopper

Aangezien de ruimte in de Wijkhopper beperkt is worden deze uitgerust met beschermplaten tussen de chauffeur en de reiziger(s). Voor de Wijkhoppers geldt een maximum van 1 pashouder (en eventueel een extra begeleider). In de grotere Drechthopper bussen zijn beschermplaten niet nodig en is het maximaal aantal reizigers beperkt tot 2 pashouders (en eventueel een extra begeleider).

Rit boeken

Een rit boeken met de Drechthopper of Wijkhopper kan door te bellen naar 088 505 8505. Dit is mogelijk op werkdagen tussen 06.00 en 24.00 uur en in het weekend tussen 07.00 en 24.00 uur. Alle bestel- en ritafspraken blijven van kracht. Doordat er minder plaatsen beschikbaar zijn is de kans aanwezig dat er eerder of later geboekt kan worden.