Reanimatiecursus op de Kiboe-Hoeve

ZWIJNDRECHT – In het voorjaar heeft de Stichting Vrienden van de Kiboe-Hoeve dankzij een gift van 3 betrokken bewoners uit de wijk Heer Oudelands Ambacht een AED aan kunnen schaffen en daarmee aan een nadrukkelijke wens van de beheerder kunnen voldoen.

Dinsdagavond 12  juli hebben de bestuursleden van de Stichting Vrienden van de Kiboe-Hoeve en enkele vrijwilligers van NRR Instructeur Ankie van de Breevaart een cursus reanimeren gehad. Dit om ervoor te zorgen dat de begin dit jaar aangeschafte AED door meer mensen bediend kan worden. Bijzonder aan deze AED is dat hij ook geschikt is voor kinderen. Uiteraard hopen we dat hij nooit gebruikt hoeft te worden maar je moet op alles voorbereid zijn geeft voorzitter Gerard Keuzenkamp van de Stichting aan. Uiteraard hebben de medewerkers van Drechtwerk hun BHV diploma, maar eigenlijk zou elke Nederlander een reanimatie cursus moeten volgen. En deze vaardigheid elk jaar een keer moeten oefenen. Als Stichting gaan we onze vrijwilligers dan ook elk jaar een oefenavond aanbieden. Nu nog in de buitenlucht maar volgend jaar waarschijnlijk in het prachtige nieuwe hoofdgebouw van de vernieuwde Parkboerderij Kiboe-Hoeve.

Wilt u iets doen voor onze Stichting als vrijwilliger of als Vriend kijk dan op onze website en meld u aan https://www.kiboehoeve.nl/vriend-worden/