Realistisch Ambacht en Algemeen Belang Zwijndrecht winnaars verkiezingen

ZWIJNDRECHT/HENDRIK-IDO-AMBACHT – Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2022 zijn Realistisch Ambacht en PvdA in Hendrik-Ido-Ambacht de grote winnaars. In Zwijndrecht hebben de partijen Algemeen Belang Zwijndrecht en GroenLinks zetels gewonnen.

Hendrik-Ido-Ambacht

De nieuwe partij van Oene Doevendans, Realistisch Ambacht komt de Ambachtse politiek in met twee zetels. De PvdA met lijsttrekker Bert van de Wulp heeft één zetel erbij gewonnen. De verliezers zijn het CDA en Gemeentebelangen, die beide een zetel verloren, en Ambacht Uw Belang, die niet meer terugkomt in de gemeenteraad. De partijen SGP/CU, VVD, EVA en D66 blijven gelijk in aantal zetels. De opkomst was 57,09% in Hendrik-Ido-Ambacht.

Zwijndrecht

Algemeen Belang Zwijndrecht was samen met de GroenLinks de grote winnaar in gemeente Zwijndrecht. Algemeen Belang Zwijndrecht met lijsttrekker Fred Loos wint twee zetels erbij en Lia Prins lijsttrekker van de GroenLinks krijgt er één zetel bij in de raad. Verliezers waren er ook deze avond. De D66 gaat van twee naar één zetel en de CU/SGP verliest er ook één. De SP deed deze verkiezingen niet mee. De partijen CDA, VVD, Zwijndrechtse Plus Partij en PvdA houden even veel zetels in de Zwijndrechtse gemeenteraad. De opkomst in Zwijndrecht was 43%.

Uitzendingen op ATOS Radio en TV

Op ATOS Radio kon je het verslag horen van Jasper Lagendijk en Ronald Roël vanaf de gemeentehuizen van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. De uitzending vanuit de ATOS Studio werd gepresenteerd door Tony Bierhaus, Marco de Fonkert en Bram de Waard. Via ATOS TV was er een schakelprogramma te zien tussen de ATOS Studio, en gemeentehuizen van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

Luister hieronder de uitzending terug:

Uitzending uur 1
Uitzending uur 2
Uitzending uur 3
Uitzending uur 4
Uitzending uur 5